Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στη Λίντα Άλμα (02.08.1999)

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στη Λίντα Άλμα (02.08.1999)

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ

στη Λίντα Άλμα (2 Αυγούστου 1999)

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο της χορεύτριας Λίντας Άλμα, στις 2 Αυγούστου 1999. Γεννήθηκε το 1926 στην Αθήνα και ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τον κλασικό  χορό. Εμφανίζεται στη σκηνή πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Κατοχής, το 1943, στο βαριετέ του Λάσκου στο «Αλκαζάρ». Η συνεργασία της με τον Γιάννη Φλερύ διήρκεσε 28 χρόνια με πολλές περιοδείες και εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και επιτυχίες σε θέατρο και κινηματογράφο. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/  την εκπομπή «Νυχτερινός επισκέπτης – Λίντα Άλμα».

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, παραγωγής 1996, η Λίντα Άλμα μιλάει στον Άρη Σκιαδόπουλο για τη ζωή και την καλλιτεχνική της πορεία. Όλη η εκπομπή είναι διανθισμένη με αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και κινούμενη εικόνα, από την καριέρα αλλά και από  την κοινή ζωή με τον Μάνο Κατράκη, ο οποίος υπήρξε σύντροφός της επί 30 έτη.

Επίσης, η σπουδαία χορεύτρια αναφέρεται στη μακροχρόνια συνεργασία της με τον Γιάννη Φλερύ, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών ο παρτενέρ της στο χορό.

Η Λίντα Άλμα μιλάει για τη ζωή της, τη σχέση της με το χορό και αναφέρεται στις πολύ σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες που σημείωσε μέσα από την καλλιτεχνική της πορεία.

Δείτε το αφιέρωμα στη διεύθυνση: https://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/linta-alma-2-aygoystoy-1999/