Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στη Ρένα Βλαχοπούλου (29.07.2004)

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στη Ρένα Βλαχοπούλου (29.07.2004)

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ

στη  Ρένα Βλαχοπούλου

Φέτος συμπληρώνονται 15 χρόνια από το θάνατο της Ρένας Βλαχοπούλου, στις 29 Ιουλίου 2004. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/  την εκπομπή «Τ’ αστέρια λάμπουν για πάντα-Ρένα Βλαχοπούλου».

To συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς, που αναφέρεται στον ελληνικό κινηματογράφο, είναι αφιερωμένο στη μοναδική ηθοποιό και τραγουδίστρια Ρένα Βλαχοπούλου.

Η Ροζίτα Σώκου εξηγεί πώς από «βασίλισσα της τζαζ», όπως την αποκαλούσαν, βρέθηκε στο θέατρο και στη συνέχεια στον κινηματογράφο. Για τη Ρένα Βλαχοπούλου μιλά και ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει: «Πιστεύω πως αν βρισκόταν έξω θα ήταν μια πολύ μεγάλη σταρ με διεθνή καριέρα. Μόνο όσοι δούλεψαν μαζί της μπορούν να ξέρουν την πραγματική αξία της Ρένας Βλαχοπούλου, την ευαισθησία της, τις δυνατότητες της να παίξει οτιδήποτε, κωμωδία και δράμα». Για το πολύπλευρο ταλέντο της, αλλά και για το ελληνικό κινηματογραφικό μιούζικαλ που υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία, μιλά ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας.

Για την αξέχαστη ηθοποιό και τραγουδίστρια μιλούν επίσης ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρεται στις ταινίες που γύρισαν μαζί και ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Ιάσων Τριανταφυλλίδης.

Τέλος, η Ρένα Βλαχοπούλου μιλά στον Πάνο Κατέρη για την καλλιτεχνική της πορεία, αλλά και για τη σχέση της με το κοινό. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας

Έτος παραγωγής: 1990

Δείτε το αφιέρωμα στη διεύθυνση: https://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/rena-vlachopoyloy-29-ioylioy-2004-2/