Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Αρλέτα

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Αρλέτα

 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΑΡΛΕΤΑ

Το Aρχείο της ΕΡΤ τιμά τη μνήμη της Αρλέτας, παρουσιάζοντας ένα σπάνιο ιστορικό τεκμήριο και μια αποκλειστική συνέντευξη της αγαπημένης ερμηνεύτριας στην ιστοσελίδα www.ert.gr και τη διεύθυνση http://bit.ly/2uDamcv

arleta.Still002

Ειδικότερα, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει απόσπασμα από την εκπομπή «ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΥΘΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΑΣ» (1966-1967), στο οποίο η νεαρή τότε Αρλέτα, στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση, ερμηνεύει το τραγούδι «Το πέτρινο χαμόγελο».

ARLETA.Still006

Η εκπομπή, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και Αχιλλέα Βογιατζή, υπήρξε το πρώτο μουσικό πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης, κινηματογραφημένη στα 35mm. Προβαλλόταν κάθε Κυριακή από την Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), τη μετέπειτα Υ.ΕΝ.Ε.Δ., γνωστή και ως ΔΙΑΥΛΟΣ 10, λόγω της συχνότητας από την οποία εξέπεμπε, το Κανάλι 10.

ARLETA.Still009

Επίσης, στο πλαίσιο του αφιερώματος, παρουσιάζεται συνέντευξη που έδωσε η αγαπημένη ερμηνεύτρια στην Εύη Κυριακοπούλου και την εκπομπή «Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ» το 2010.

Η Αρλέτα σε μια εκ βαθέων συζήτηση φανερώνει πτυχές της προσωπικότητάς της και εκμυστηρεύεται απόψεις της για τη ζωή. Μιλάει για το ξεκίνημά της στο τραγούδι, ως σπουδάστρια ακόμη της Σχολής Καλών Τεχνών και για το πώς την ανακάλυψε ο Γιώργος Παπαστεφάνου. Αναφέρεται σε θέματα της προσωπικής της ζωής, καθώς και σε επιλογές της που σχετίζονται με την καλλιτεχνική της πορεία. Κάνει λόγο για την επαφή της με το κοινό ενώ ξεχωρίζει ως τραγούδια «σουξέ», όπως η ίδια λέει, τα: «Μια φορά θυμάμαι», «Σερενάτα», «Το μπαρ το ναυάγιο». Μιλάει επίσης για τη σχέση της με τη θρησκεία. Ακόμα, αφηγείται την ιστορία που αποτέλεσε αφορμή για τον τίτλο του δίσκου της «Και πάλι χαίρετε!», ύστερα από 13 χρόνια απουσίας. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, προβάλλονται αποσπάσματα από παλαιότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις της Αρλέτας, στα οποία ερμηνεύει επιτυχίες της.

ARLETA.Still005