Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ – Θεμελίωση του νέου ραδιοφωνικού πομπού του...

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ – Θεμελίωση του νέου ραδιοφωνικού πομπού του ΕΙΡ στο Μπογιάτι (17.01.1953)

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ

Θεμελίωση του νέου ραδιοφωνικού πομπού του ΕΙΡ
στο Μπογιάτι (17 Ιανουαρίου 1953)

Στις 17 Ιανουαρίου 1953 μπήκε ο θεμέλιος λίθος του νέου ραδιοφωνικού πομπού του ΕΙΡ στο Μπογιάτι. Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στα Επίκαιρα εκείνης της εποχής.

Πριν από 66 χρόνια πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του νέου ραδιοφωνικού πομπού του ΕΙΡ των 150 KW (κιλοβάτ) στο Μπογιάτι, στις 17 Ιανουαρίου 1953. Επρόκειτο για ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της Ραδιοφωνίας στην Ελλάδα. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι υπουργοί Προεδρίας Παναγιώτης Σιφναίος και Συγκοινωνιών Χαράλαμπος Ψαρρός, καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Αμέσως μετά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε, εκφώνησαν ομιλίες ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας Μιχαήλ Στασινόπουλος και ο υπουργός Προεδρίας Παναγιώτης Σιφναίος, ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε και τον θεμέλιο λίθο των εγκαταστάσεων, που υπάρχουν και λειτουργούν μέχρι σήμερα στο Μπογιάτι.

Παραγωγή: Γενική Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών

Στο αφιέρωμα παρουσιάζεται και φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπομπής του ΕΙΡ στο Μπογιάτι, το 1954, καθώς και από τις εγκαταστάσεις.

Δείτε το αφιέρωμα στη διεύθυνση http://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/themeliosi-toy-neoy-radiofonikoy-pompoy-toy-eir-sto-mpogiati-17-ianoyarioy-1953/