Η ΕΡΤ ανοικτή στην εκπαιδευτική κοινότητα

Η ΕΡΤ ανοικτή στην εκπαιδευτική κοινότητα

Η ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών και φοιτητών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, το οποίο οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας της εταιρείας.

Οι πόρτες της ΕΡΤ άνοιξαν σε 120 εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων και περισσότεροι από 4.000 μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μαζί με εκπαιδευτικούς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη δομή και τη λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, μέσα από στοχευμένα προγράμματα ξεναγήσεων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τους εκπαιδευτικούς στόχους κάθε σχολείου ή σχολής.

Ειδικότερα, από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 επισκέφθηκαν την ΕΡΤ:

  • 49 Δημοτικά Σχολεία της Αττικής και της Περιφέρειας
  • 4 Ειδικά Δημοτικά Σχολεία  
  • 55 Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής και της Περιφέρειας
  • 6 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης
  • 100 φοιτητές από ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού, στο πλαίσιο της διπλωματικής τους εργασίας.
  • 55 εκπρόσωποι και μέλη συλλόγων και σωματείων

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης και μετά από μια σύντομη ιστορική αναδρομή της ΕΡΤ, ακολουθούσε επίδειξη τεχνικών αντικειμένων και φωτογραφιών από τη στιγμή της ίδρυσης της μέχρι και σήμερα, ξενάγηση σε ραδιοφωνικά στούντιο και παρακολούθηση της λειτουργίας ενημερωτικής ζωντανής εκπομπής. Εργαζόμενοι της ΕΡΤ όλων των ειδικοτήτων απαντούσαν σε κάθε απορία των μαθητών και των φοιτητών.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μπουν σε τηλεοπτικό στούντιο  και να ενημερωθούν για τις λειτουργίες του, καθώς και να παρακολουθήσουν ζωντανά τις πρόβες των Μουσικών Συνόλων, ενώ για τους μαθητές Δημοτικού υπήρχε και ειδικό πρόγραμμα γνωριμίας με τα μουσικά όργανα και τη σύσταση της ορχήστρας. Παράλληλα, ενημερώνονταν για το υλικό και τον οπτικοακουστικό πλούτο του Αρχείου της ΕΡΤ, καθώς και για τις νέες τεχνολογίες, την ιστοσελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.