Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ στο Σούνιο

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ στο Σούνιο

Όσο υπάρχουν Αχαιοί

Παραλλαγές πάνω σε μιαν αχτίδα

Μια μοναδική συνάντηση Λόγου και Μουσικής ανάμεσα στις ρωγμές φωτός
του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο
Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ένα πρωτότυπο μουσικό δρώμενο, που έχει ως πηγή έμπνευσης το πολυεπίπεδο έργο του κορυφαίου νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, σε μουσική του Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Σούνιο, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από τη σύσταση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και με τη στήριξη της ΕΡΤ.

Πρόκειται για μια ιδανική σύμπραξη Λόγου και Μουσικής, η οποία θα λάβει χώρα στο υποβλητικό σκηνικό του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, εκεί όπου συνυπήρχαν το πνεύμα και το κάλλος. Εκεί, το αρχαίο πνεύμα θα συναντήσει το σύγχρονο, κι η Ποίηση τη Μουσική, δημιουργώντας μία πανσπερμία μελωδιών, αισθημάτων, φωνών και συνάμα σιωπών.

Από το ιδιαίτερο αυτό μουσικό-ποιητικό ταξίδι θα προκύψει ένα βίντεο-ντοκουμέντο, υψηλών προδιαγραφών, με την υπογραφή του βραβευμένου σκηνοθέτη Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα. Το βίντεο θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, καθώς και από το διαδικτυακό κανάλι του ΕΟΤ σε μια σημαντική προσπάθεια προβολής, ανάδειξης και εξαγωγής του ελληνικού πολιτισμού.

Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Βερόνικα Δαβάκη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Γιώργος Φλωράκης.

Τις μουσικές συνθέσεις ερμηνεύει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ με μαέστρο τον Στάθη Σούλη. Τη Χορωδία της ΕΡΤ διευθύνει η Αγγελική Πλόκα.

Σολίστ: Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι), Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι), Νίκος Κατσίκης (μπουζούκι). Οι σολίστες παίζουν ελληνικά όργανα που συνοδεύουν τον κυρίαρχο συμφωνικό ήχο σ’ ένα μέρος του έργου.

Μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και της VD arts, με τη συμμετοχή της πρεσβείας της Κίνας και την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΕΡΤ.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η εκδήλωση είναι κλειστή για το κοινό.