Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα σε γκαλά όπερας, αφιερωμένο στη μνήμη του Χρήστου...

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα σε γκαλά όπερας, αφιερωμένο στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη 01.12.2019

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ
Συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας σε γκαλά όπερας
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αφιέρωμα στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20:00 στην «Αίθουσα Χ. Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, το Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τιμούν την προσφορά του προέδρου τους Χρήστου Λαμπράκη στην Τέχνη και στον πολιτισμό, καθώς στις 21 Δεκεμβρίου 2019 συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το θάνατό του.

Στη μνήμη του, αφιερώνουν ένα λαμπρό γκαλά όπερας, στο οποίο πρωταγωνιστούν πέντε από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές: η υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση, η μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης.

Με τη μουσική συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Αθηναίου, θα ερμηνεύσουν αγαπημένες άριες, ντουέτα και σύνολα από τη «χρυσή εποχή» της όπερας, και συγκεκριμένα από τα έργα: «Έτσι κάνουν όλες» του Β. Α. Μότσαρτ, «Σταχτοπούτα» του Τζ. Ροσίνι, «Το ελιξίριο του έρωτα» και «Λουτσία ντι Λαμερμούρ» του Γκ. Ντονιτσέτι, «Ριγκολέτο», «Τραβιάτα», «Ντον Κάρλος» και «Μάκβεθ» του Τζ. Βέρντι.

Τιμώντας τη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη, οι καλλιτέχνες και οι συντελεστές προσφέρουν αφιλοκερδώς τη συμμετοχή τους, ενισχύοντας το εκπαιδευτικό έργο των Φίλων της Μουσικής και των Υποτροφιών Μαρία Κάλλας.

Τιμές εισιτηρίων: Διακ. € 54 / Α΄ € 48 / Β΄ € 42 / Γ΄ € 36 / Δ΄ € 30 / Ε΄ € 22 / Ειδική τιμή (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) € 14

Προπώληση εισιτηρίων-πληροφορίες στο τηλέφωνο  210 7282333 και στο site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών www.megaron.gr  

INFO

Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019

Γκαλά όπερας – Αφιέρωμα στον Χρήστο Λαμπράκη – Δέκα χρόνια από το θάνατό του

«Αίθουσα Χ. Λαμπράκης» Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ώρα έναρξης: 20:00