Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ συμπράττει με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην...

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ συμπράττει με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην όπερα «Ιδομενέας» | 26, 28, 30 Μαρτίου & 1η Απριλίου

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ συμπράττει με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στη μεγαλειώδη όπερα «Ιδομενέας» στο «Ολύμπια»

Το έργο παρουσιάζεται στις 26, 28, 30 Μαρτίου και 1η Απριλίου, στις 20:00

Ένα από τα μεγαλύτερα οπερατικά αριστουργήματα όλων των εποχών, το έργο «Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, παρουσιάζουν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, στις 26, 28, 30 Μαρτίου και 1η Απριλίου, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Το έργο, μια καινούργια παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ανεβαίνει με τη σύμπραξη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων. Τη μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Πέτρου, ένας από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Στην παράσταση συμμετέχει ένα εξαιρετικό καστ: ο τενόρος Krystian Adam στον ομώνυμο ρόλο και οι σπουδαίοι Έλληνες λυρικοί τραγουδιστές ΜαίρηΕλεν Νέζη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μυρτώ Παπαθανασίου και Βασίλης Καβάγιας στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η υπόθεση της όπερας

Ο Ιδομενέας επιστρέφει στην πατρίδα του έπειτα από τον Τρωικό Πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μια μεγάλη τρικυμία τον οδηγεί στα πρόθυρα του θανάτου. Ο Ποσειδώνας θα σώσει τον ίδιο και τους συντρόφους του με ένα βαρύ τίμημα. Μόλις ο Ιδομενέας πατήσει το πόδι του στο έδαφος της Κρήτης, αρχίζει ο εφιάλτης του.
Έρωτας, πάθος, ζήλια, πατρικές σχέσεις και διλήμματα, σχέσεις των ανθρώπων με το Θείο περνούν μέσα από την αρχετυπική ιστορία του βασιλιά της Κρήτης Ιδομενέα.

Συντελεστές

Μουσική διεύθυνσηΣκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου
Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Ψωμά
Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας

Ιδομενέας: Krystian Adam
Ιδαμάνθης: Μαίρη-Έλεν Νέζη
Ίλια: Μυρσίνη Μαργαρίτη
Ηλέκτρα: Μυρτώ Παπαθανασίου
Αρβάκης: Βασίλης Καβάγιας
Αρχιερέας του Ποσειδώνα: Γιάννης Καλύβας
Φωνή από το Μαντείο του Ποσειδώνα: Γιώργος Παπαδημητρίου

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ
Χορωδία Δήμου Αθηναίων

Δείτε το τρέιλερ