Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ παρουσιάζει, σε πρώτη εκτέλεση, τη λαϊκή...

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ παρουσιάζει, σε πρώτη εκτέλεση, τη λαϊκή όπερα «Της Λευτεριάς τ’ αγέρι – Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» | 30.07.2021

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
παρουσιάζει, σε πρώτη εκτέλεση, τη λαϊκή όπερα
«Της Λευτεριάς τ’ αγέρι – Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Λιμποβίσι – Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, στις 21:00

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση, την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, στις 21:00, τη λαϊκή όπερα του Γιώργου Βούκανου «Της Λευτεριάς τ’ αγέρι – Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», σε κείμενα-στίχους Μαίρης Βούκανου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στον ιστορικό χώρο του Λιμποβισίου, στο σπίτι των Κολοκοτρωναίων.

Γιώργος Βούκανος

Το τρίπρακτο έργο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του αρχιστράτηγου του έθνους μας, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, και περιγράφει με τρόπο γλαφυρό τη ζωή του και τη φλογερή αγάπη του για την πατρίδα.

Αστέριος Πελτέκης

Ερμηνεύουν ο Κώστας Μακεδόνας (λαϊκός αφηγητής), η Άντα Αθανασοπούλου και ο Σταμάτης Μπερής. Παίζουν ο Αστέριος Πελτέκης (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης) και η Χρύσα Ρώμα (γυναίκα της Επανάστασης). Συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης και η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης σε διδασκαλία της Χριστίνας Αθανασοπούλου.

Χρύσα Ρώμα

Το έργο είναι ανάθεση του Δήμου Τρίπολης στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και παρουσιάζεται με την υποστήριξη της ΕΡΤ.

Η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης
Σταμάτης Μπερής
Άντα Αθανασοπούλου