ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΓΓΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ 29.05.2017

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΓΓΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ 29.05.2017

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΓΓΕΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Το Αρχείο της ΕΡΤ και το Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00 – 15:00, στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ημερίδα με θέμα: «Η μεταφορά του θεατρικού έργου στην τηλεόραση. Η περίπτωση του Θεάτρου της Δευτέρας».

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας  Λευτέρης Κρέτσος, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρήστος Δερμεντζόπουλος, καθώς και φορείς και προσωπικότητες του χώρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 50 χρόνων δημιουργίας και λειτουργίας της ΕΡΤ, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ).

Επί 20 και πλέον χρόνια παρουσιάστηκαν περισσότερα από 500 αξιόλογα θεατρικά έργα, ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, τα οποία αποτέλεσαν μάθημα παιδείας για ένα κοινό που διψούσε για ποιοτικό θέατρο αλλά δεν είχε την ευκαιρία να το δει (κυρίως στην επαρχία).

Το «Θέατρο της Δευτέρας» άφησε τη δική του πολιτισμική σφραγίδα και τη δική του παρακαταθήκη στην ελληνική κοινωνία και στους Έλληνες τηλεθεατές. Η μεγαλύτερη, ωστόσο, κληρονομιά για τις νεότερες γενιές είναι ο αρχειακός πλούτος της ΕΡΤ, με σπουδαίες και σπάνιες προτάσεις από κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, πολλοί εκ των οποίων δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

Για να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας σε μορφή pdf πατήστε εδώ.