Μια μαγευτική βραδιά με την Εθνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Ηρώδειο

Μια μαγευτική βραδιά με την Εθνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Ηρώδειο

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ
Μια μαγευτική βραδιά κλασικής μουσικής
με την Εθνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Ηρώδειο

Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, σε μια μαγευτική καλοκαιρινή βραδιά, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ εμφανίστηκε κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στην πρώτη μεγάλη, ανοικτή για το αθηναϊκό κοινό, συναυλία κλασικής μουσικής για φέτος.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε άριστη εφαρμογή, οι φιλόμουσοι που κατέκλυσαν το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού απόλαυσαν ένα μοναδικό γκαλά αφιερωμένο στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, με αφορμή τη συμπλήρωση των 250 χρόνων από τη γέννησή του.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα τρία Equali για 4 τρομπόνια, που παρουσιάζονται σπάνια και ερμήνευσαν έξοχα τα μέλη των χάλκινων πνευστών της ορχήστρας.

Ακολούθησε η υποδειγματική, στιβαρή και ταυτόχρονα αέρινη ερμηνεία της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου στο πολυαγαπημένο «4ο Κονσέρτο για πιάνο».

Συνέχεια, με τη δραματική και λαμπερή ερμηνεία της Μυρτώς Παπαθανασίου στην άρια κοντσέρτου για σοπράνο και ορχήστρα «Ah! Perfido!».

Τέλος, θριαμβευτική, δυναμική και σε στιγμές ιδιαίτερα δραματουργική η «1η Συμφωνία» ανέδειξε το πνεύμα και τα ιδεώδη του συνθέτη.

Την ορχήστρα διηύθυνε μοναδικά με ακρίβεια, έμπνευση και τόλμη ο πολυβραβευμένος Γιώργος Πέτρου, στην πρώτη του συναυλία ως ο νέος μουσικός διευθυντής της ΕΣΟ.

Το κοινό ανταποκρίθηκε χειροκροτώντας θερμά τις σολίστ, τον μαέστρο και την ορχήστρα.