«Ο βαφτιστικός» με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ | Καθαρή Δευτέρα...

«Ο βαφτιστικός» με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ | Καθαρή Δευτέρα στην ΕΡΤ2, στην ΕΡΤ World & στο Δεύτερο Πρόγραμμα

 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ
«Ο βαφτιστικός» με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Ημερομηνία μετάδοσης: Καθαρή Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021
ΕΡΤ2 στις 17:45, ΕΡΤ World στις 19:00, Δεύτερο Πρόγραμμα στις 16:00 

Η ΕΡΤ και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζουν την αξεπέραστη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο βαφτιστικός», σε μια νέα μοναδική μαγνητοσκόπηση από το ιστορικό θέατρο, την οποία θα απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ την Καθαρή Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, από την ΕΡΤ2 στις 17:45, την ΕΡΤ World στις 19:00, και από το Δεύτερο Πρόγραμμα στις 16:00.

Η υπόθεση

Σε μια Αθήνα στον απόηχο των Βαλκανικών Πολέμων και στη δίνη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, μια σειρά από διασκεδαστικές παρεξηγήσεις προκύπτουν όταν ο Πέτρος Χαρμίδης, στρατιώτης στο μέτωπο και σύζυγος της Κικής, αποφασίζει να υποδυθεί τον βαφτιστικό της Βιβίκας, τον οποίο, όμως, εκείνη δεν θυμάται οπτικά. Ο Χαρμίδης επισκέπτεται τη Βιβίκα στο σπίτι όπου μένει με τον σύζυγό της και στο οποίο φιλοξενεί, συμπτωματικά, τη φίλη της, Κική.

Ο Γιώργος Αραβίδης διευθύνει την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Το έργο παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή, κοντσερτάντε, μ’ ένα υπέροχο κουαρτέτο λυρικών τραγουδιστών, ερμηνεύοντας άριες και ντουέτα, μεταξύ των οποίων οι μεγάλες επιτυχίες «Στο στόμα», «Η καρδιά μου πονεί για σας» και το εμβληματικό πολεμικό εμβατήριο «Ψηλά στο μέτωπο».

«Ο βαφτιστικός», 100 και πλέον χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση, αριθμεί εκατοντάδες παραστάσεις και αποτελεί τη δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα.

Ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης (1883-1950), από τους θεμελιωτές της ελληνικής οπερέτας, συνέθεσε τον «Βαφτιστικό» το 1918, υπογράφοντας και το έξυπνο, γεμάτο ανατροπές λιμπρέτο. Το δημοφιλές έργο, επηρεασμένο από τη βιεννέζικη οπερέτα, συνταιριάζει τη λεπτή ανώδυνη σάτιρα και τα επίκαιρα θέματα με μια μουσική κατ’ εξοχήν ρομαντική, συχνά χρωματισμένη από ανατολίτικα μοτίβα, μεταφέροντας τη χαρούμενη και ερωτική ατμόσφαιρα της αθηναϊκής «Μπελ Επόκ». Βιεννέζικα βαλς, πόλκες, μαζούρκες και ταγκό στροβιλίζονται σε ήχο ελληνικό.

Μίνα Πολυχρόνου (Βιβίκα)

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μίνα Πολυχρόνου (Βιβίκα), Μαρία Κατσούρα (Kική), Αντώνης Κορωναίος (Xαρμίδης), Νίκος Καραγκιαούρης (Ζαχαρούλης / Συνταγματάρχης)

Μαρία Κατσούρα (Kική)

Ενορχήστρωση: Samy Elgazzar

Ηχοληψία: Μιχάλης Συγλέτος, Βασίλης Χανιώτης, Διονύσης Λυμπέρης

Μουσική σύμβουλος: Χριστίνα Σιώρου

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Νταής

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Μπλουγουράς

Αντώνης Κορωναίος (Xαρμίδης)

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης

Φωτογραφίες: Λευτέρης Σαμοθράκης

Νίκος Καραγκιαούρης (Ζαχαρούλης / Συνταγματάρχης)
Info

Καθαρή Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

«Ο βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη

ΕΡΤ2, στις 17:45

ΕΡΤ World, στις 19:00

Δεύτερο Πρόγραμμα, στις 16:00 (Επιμέλεια-παρουσίαση: Σιδερής Πρίντεζης)