Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» 24.05.2019

Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» 24.05.2019

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ

Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ

στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

«Από τον Δούναβη ώς το Αιγαίο»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και ώρα 20:30 στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η Χορωδία της ΕΡΤ μας καλεί να την ακολουθήσουμε σ’ ένα ηχητικό ταξίδι από τον Δούναβη μέχρι το Αιγαίο και από τον ρομαντισμό ώς τη σύγχρονη μουσική, τραγουδώντας κάποιες από τις ωραιότερες σελίδες του ρεπερτορίου με συνοδεία πιάνου και α καπέλα. 

Το πρόγραμμα αρχίζει με δύο εμβληματικές συνθέσεις των ρομαντικών Ρόμπερτ Σούμαν και Γιοχάνες Μπραμς πάνω στην τσιγγάνικη ζωή, στις χαρές και στους καημούς του έρωτα. Περνώντας ανατολικότερα θα ακούσουμε τις πανέμορφες μοραβικές μελωδίες του Αντονίν Ντβόρζακ από την περιοχή της σημερινής Τσεχίας, στη συνέχεια μία από τις ωραιότερες συνθέσεις για χορωδία του μεγάλου μοντερνιστή Λέος Γιάνατσεκ, αλλά και σλοβάκικα δημοτικά στη μοναδική εναρμόνιση του Ούγγρου Μπέλα Μπάρτοκ.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος επικεντρώνεται σε σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και κυρίως σε χορωδιακές μελοποιήσεις ποιημάτων του Γιώργου Σεφέρη από τα «Ημερολόγια Καταστρώματος» και το «Τετράδιο Γυμνασμάτων». Παρουσιάζονται έργα των Νίκου Χριστοδούλου, Περικλή Κούκου και Κωστή Κριτσωτάκη, κάποια από τα οποία αφιερώθηκαν στη Χορωδία της ΕΡΤ και στον αείμνηστο Αντώνη Κοντογεωργίου.

Συνοδεία στο πιάνο: Θάνος Μαργέτης.

Διεύθυνση Χορωδίας: Μιχάλης Ζέκε.

Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ γενική είσοδος και 4 ευρώ για παιδιά, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και άτομα άνω των 65.

Προπώληση εισιτηρίων: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, στο τηλέφωνο  210 7234567,  στο www.ticketservices.gr  και σε όλα τα καταστήματα Public.

Μιχάλης Ζέκε