Συνεργασία ΕΡΤ – TV5 MONDE στο «Μονοπάτι της Γαλλοφωνίας»

Συνεργασία ΕΡΤ – TV5 MONDE στο «Μονοπάτι της Γαλλοφωνίας»

«Το μονοπάτι της Γαλλοφωνίας»

Συνεργασία ΕΡΤ – TV5 MONDE
σε ζωντανό τηλεοπτικό μαραθώνιο

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η συνεργασία ανάμεσα στην ΕΡΤ και στο TV5 MONDE – το διεθνές γαλλόφωνο δίκτυο με τους 300.000.000 τηλεθεατές παγκοσμίως – για την προβολή της γαλλοφωνίας στην Ελλάδα.

Από τις προετοιμασίες της ζωντανής μετάδοσης

Η συνεργασία αυτή ήταν μέρος ενός μαραθωνίου 20 ωρών ζωντανού τηλεοπτικού προγράμματος όπου παρουσιάστηκαν προσωπικότητες και ταλέντα από τον χώρο του πολιτισμού, των Τεχνών, της επιστήμης, της πολιτικής σε 18 μεγάλες πόλεις του γαλλόφωνου κόσμου: ξεκινώντας από τη Νουμέα (Νέα Καληδονία), η σκυτάλη δόθηκε στην Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη), έπειτα στο Πεκίνο (Κίνα), στο Ερεβάν (Αρμενία), στην Αθήνα (Ελλάδα), στο Μπαμάκο (Μάλι), στο Ντακάρ (Σενεγάλη), στο Πόρτο-Νόβο (Δυτική Αφρική), στις Βρυξέλλες (Βέλγιο), στο Κιγκαλί (Ρουάντα), στη Γιαουντέ (Καμερούν), στην Καζαμπλάνκα (Μαρόκο), στο Κάιρο (Αίγυπτος), στην Τύνιδα (Τυνησία), στη Λοζάνη (Ελβετία), στο Φορτ-ντε-Φρανς (Καραϊβική), στο Μόντρεαλ (Καναδάς) για να καταλήξει – στη 01.00 π.μ. – στο Παρίσι.

Αλεξία Κεφαλά – Νάνα Μούσχουρη

Στην Αθήνα, την ωριαία ζωντανή εκπομπή παρουσίασε η δημοσιογράφος του TV5 MONDE Αλεξία Κεφαλά από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θέλοντας να σηματοδοτήσει την ιδέα του μοντερνισμού σε μια κλασική πόλη όπως η Αθήνα. Πρώτη καλεσμένη της εκπομπής, η Νάνα Μούσχουρη και ακολούθησαν η Άννα- Μαρία Κοσμόγλου υπεύθυνη του τμήματος δωρεών του ΚΠΙΣΝ, η αρχαιολόγος Στέλλα Χρυσουλάκη, ο Διευθυντής του οίκου Ζολώτα, Γιώργος Παπαλέξης, ο πρόεδρος των Ελλήνων αποστακτών ούζου Νίκος Καλογιάννης. Την εκπομπή έκλεισε η Ηρώ, η νεαρή Ελληνίδα που κάνει καριέρα ως ράπερ στη Γαλλία με το καλλιτεχνικό όνομα MC Roi, πριν η σκυτάλη παραδοθεί από την Αθήνα στο Μάλι.

Αλεξία Κεφαλά – Γιώργος Παπαλέξης

Η διεύθυνση του TV5 Monde χαιρέτησε τη συνεργασία με την ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα ως την καλύτερη εκπομπή του ζωντανού τηλεοπτικού μαραθωνίου.

Αλεξία Κεφαλά – Νίκος Καλογιάννης
Αλεξία Κεφαλά – Στέλλα Χρυσουλάκη,
Αλεξία Κεφαλά – Άννα- Μαρία Κοσμόγλου
Αλεξία Κεφαλά – MC Roi