Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Απόστολου Καλδάρα (08.04.1990)

Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Απόστολου Καλδάρα (08.04.1990)

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ

στον Απόστολο Καλδάρα (8 Απριλίου 1990)

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του Απόστολου Καλδάρα, που έφυγε από τη ζωή στις 8 Απριλίου 1990, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ την εκπομπή «Παρασκήνιο – Απόστολος Καλδάρας».

Η εκπομπή, μέσα από συνεντεύξεις συνεργατών του και ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά, αναζητεί τις ρίζες και τις επιρροές του και φωτίζει την προσωπικότητα του Απόστολου Καλδάρα. Διηγήσεις, μνήμες, αλλά και πολύτιμο αρχειακό υλικό, όπου ο ίδιος μιλά ή τραγουδά, ανασυνθέτουν και ανακαλούν τα αισθήματα που τροφοδότησαν τον σπουδαίο συνθέτη και στιχουργό.

Για τον Απόστολο Καλδάρα μιλούν η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα, ο βιολόγος και βιογράφος του Νίκος Χατζηνικολάου, ο στιχουργός, ποιητής και δημοσιογράφος Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο λαϊκός τραγουδιστής-ρεμπέτης Γιάννης Κυριαζής, ο γιος του, συνθέτης Κώστας Καλδάρας, η εγγονή του Μαίρη Καλδάρα και οι τραγουδιστές Βίκυ Μοσχολιού και Γιώργος Νταλάρας, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της καλλιτεχνικής και προσωπικής του πορείας.

Παράλληλα, παρακολουθούμε τον ίδιο, σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, να μιλά για τα πρώτα χρόνια της ζωής του, για την απόφασή του να ασχοληθεί με το λαϊκό τραγούδι και τις σημαντικές συνεργασίες του που ακολούθησαν, αποκαλύπτοντας παράλληλα άγνωστα περιστατικά από την πολύχρονη καριέρα του.

Στην εκπομπή προβάλλονται πλούσιο οπτικοακουστικό και ραδιοφωνικό υλικό από εκπομπές της ΕΡΤ, καθώς και φωτογραφικά ντοκουμέντα από την προσωπική και επαγγελματική του πορεία.

Σενάριο-σκηνοθεσία-μοντάζ: Δώρα Μασκλαβάνου

Παραγωγοί: Λάκης Παπαστάθης, Τάκης Χατζόπουλος

Παραγωγή: 2011-2012

Δείτε το αφιέρωμα στη διεύθυνση: http://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/apostolos-kaldaras-8-aprilioy-1990/