Το κουαρτέτο εγχόρδων της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Προεδρικό Μέγαρο

Το κουαρτέτο εγχόρδων της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Προεδρικό Μέγαρο

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ
Το κουαρτέτο εγχόρδων της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ 
στο Προεδρικό Μέγαρο

Το κουαρτέτο εγχόρδων της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ ερμήνευσε μελωδίες αγαπημένων τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προς τιμήν του Αιγύπτιου ομολόγου της Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο δείπνο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2020, οι υψηλοί προσκεκλημένοι χειροκρότησαν τα μέλη του κουαρτέτου εκδηλώνοντας την ευχαρίστησή τους για την ιδιαίτερη μουσική νότα της βραδιάς.

Αρχικά το κουαρτέτο εγχόρδων της ΕΣΟ έπαιξε τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών, ενώ στη συνέχεια της βραδιάς παρουσιάστηκαν γνωστές μελωδίες τραγουδιών, όπως «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», «Έλα πάρε μου τη λύπη», αποσπάσματα από το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι, καθώς και «Αγάπη μου», «Μαργαρίτα η Μαργαρώ», «Βάρκα στον γιαλό», «Η Μυρτιά» του Μίκη Θεοδωράκη.

Στο κουαρτέτο εγχόρδων της ΕΣΟ έπαιξαν οι: Ντίνος Μπουραντάς (1ο βιολί), Γεωργία Τσολάκη (2ο βιολί ), Γιώργος Γιακουμής (βιόλα), Ρενάτο Ρίπο (τσέλο).