Ο τελευταίος σύντροφος του Άρη, στην «Αφύλαχτη Διάβαση» του Πρώτου Προγράμματος 08.12.2018

Ο τελευταίος σύντροφος του Άρη, στην «Αφύλαχτη Διάβαση» του Πρώτου Προγράμματος 08.12.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ

«Ο τελευταίος σύντροφος του Άρη»

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 12:00-13:00

Ένα ραδιοφωνικό ντοκουμέντο για τον τελευταίο επιζώντα αντάρτη του Άρη Βελουχιώτη παρουσιάζει η εκπομπή «Αφύλαχτη Διάβαση», που μεταδίδεται το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 στο Πρώτο Πρόγραμμα και σε επανάληψη από τη Φωνή της Ελλάδας, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στις 13:00.

Ο Ανδρέας Κάππας, ο περίφημος «Καπετάν Διάκος», ξεδιπλώνει άγνωστες ιστορικές πτυχές και γεγονότα στο πλευρό του Βελουχιώτη. Ωστόσο, κορυφαία στιγμή της αντιστασιακής πορείας του αποτελεί η συμμετοχή του στην ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοπόταμου.

Από τις τάξεις του ΕΛΑΣ στα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, ο Ανδρέας Κάππας φωτίζει με τον δικό του τρόπο τις πιο σκοτεινές σελίδες της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Μιλά για τους συντρόφους του και περιγράφει τη δράση του δίπλα στον Άρη Βελουχιώτη, έναν άνθρωπο που αγαπήθηκε και μισήθηκε ταυτόχρονα όσο λίγοι. Ο «Καπετάν Διάκος» περιγράφει τον άνθρωπο Άρη Βελουχιώτη πίσω από την εικόνα του αντάρτη. Οι ανθρώπινες στιγμές, οι φόβοι, οι ελπίδες, οι διαψεύσεις.

Ο Ανδρέας Κάππας αφηγείται για πρώτη φορά στην Ελληνική Ραδιοφωνία την αντιστασιακή πορεία του και η μαρτυρία του αυτή αποτελεί τεκμήριο προφορικής Ιστορίας.

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης – Γιάννης Φασουλάς.

Οργάνωση παραγωγής: Έφη Γιαννιώτη.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα FM 91.6 και 105.8 και στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (9420 KHZ για Ευρώπη & Β. Αμερική, 11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική, 9935 KHZ για Ευρώπη Κεντρική Αμερική)

Info:

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 12:00-13:00

Εκπομπή: «Αφύλαχτη Διάβαση»

«Ο τελευταίος σύντροφος του Άρη»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece

Facebook:www.facebook.com/protoprogramma.ert www.facebook.com/voiceofgreece.ert/

Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης Διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ:

http://webradio.ert.gr/category/proto-programma/afylachti-diavasi