Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 05.12.2018

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 05.12.2018

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

Σπύρος Δανέλλης – βουλευτής κόμματος Το ΠΟΤΑΜΙ
Ο Ζάεφ πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και  εμείς πιο προσεκτικοί. Σε ό,τι έχει συμφωνηθεί θα πρέπει να πείσουμε εκείνους που διαφωνούν για το ωφέλιμο της συμφωνίας των Πρεσπών, ότι υπήρξε ειλικρίνεια και υπάρχει γεφύρωση των προβλημάτων με τρόπο που είναι κοινά αποδεκτός, δήλωσε ο βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Σπύρος Δανέλλης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Όσοι από εμάς έχουμε την πεποίθηση ότι η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι εθνικά επωφελής, είναι θέμα συνείδησής μας να κυρώσουμε την συμφωνία, αυτό μας επιβάλλει η εθνική μας συνείδηση και αυτό θα κάνουμε.
Ερωτηθείς για το ΚΕΕΛΠΝΟ και την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη ότι, όποιος υπογράψει το συγκεκριμένο πόρισμα θα τον μηνύσει ο κ. Δανέλλης είπε ότι είναι μια ανοίκειος και μη συνηθισμένη πολιτικά πρακτική. Ένα υπαρκτό σκάνδαλο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πολιτικά. Προφανώς υπάρχουν και πολιτικές και ποινικές ευθύνες, σημείωσε. Ο κ. Γεωργιάδης έχει πολλά ζητήματα που πρέπει να διευκρινίσει ο ίδιος πριν αρχίσει να απειλεί δια της δικαιοσύνης, τόνισε.
Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα στην Γαλλία ο βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ είπε ότι όλα όσα συμβαίνουν στη Γαλλία θα πρέπει να προβληματίσουν συνολικότερα την Ευρώπη και οι ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να βρουν να προτείνουν ένα άλλο αναπτυξιακό πρότυπο για την Ευρώπη.
Αντώνης Ρουπακιώτης – πρώην υπουργός Δικαιοσύνης
Άνοιξε ο απόπατος με αφορμή την απόφαση λαθρεμπορίας χρυσού, δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ.Α, Αντώνης Ρουπακιώτης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο. Δεν είναι ασύνηθες να διαφωνεί η ανακριτική Αρχή με την Εισαγγελική. Ωστόσο οι Αρχές όφειλαν να δέσουν την υπόθεση και οι πάντες να είναι συγκρατημένοι, σημείωσε. Σε πολιτικό επίπεδο κάποιοι επιχειρώντας να βλάψουν την κυβέρνηση προβάλλουν ότι απέτυχαν η δικαιοσύνη και η αστυνομία. Αυτός ο αναθεματισμός της θεσμικής λειτουργίας ευτελίζει την δικαιοσύνη στα μάτια των πολιτών και οδηγεί σε ακροδεξιά τέρατα, πρόσθεσε ο κ. Ρουπακιώτης.