Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας 07.12.2018

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας 07.12.2018

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

και στη Φωνή της Ελλάδας

Κατερίνα Παπανάτσιου – Υφυπουργός Οικονομικών

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις, για το κοινωνικό μέρισμα.
Για όσους είναι άνω των 70 ετών, το μέρισμα θα καταβληθεί αυτόματα στους λογαριασμούς τους. Το μέρισμα θα λάβουν 100 χιλιάδες παραπάνω δικαιούχοι, δήλωσε στη Φωνή της Ελλάδας και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Οι  συντάξεις του Ιανουαρίου θα καταβληθούν χωρίς περικοπές, ενώ 620 χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν μικρές αυξήσεις, σημείωσε η υφυπουργός.
Ωστόσο για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων, έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης,  διότι – όπως επεσήμανε- η ΝΔ πόνταρε πολιτικά, στο να μειωθούν, ήθελε να μειωθούν, είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στα αναδρομικά, για τα ειδικά μισθολόγια, είπε ότι η σταδιακή καταβολή τους θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου και επεκτείνεται σε μέλη του διδακτικού προσωπικού στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, στους ερευνητές του ΚΕΠΕ, καθώς και στους υπαλλήλους του διπλωματικού σώματος.
Σχετικά με το αφορολόγητο η κα Παπανάτσιου είπε ότι θα εξεταστεί το πρώτο εξάμηνο του 2019.
Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, όμως εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, υπογράμμισε η υφυπουργός.
Νίκος Μωραϊτης – Βουλευτής του ΚΚΕ
Το κόμμα μας θα πάρει μέρος στην διαδικασία της αναθεώρησης, έχουμε οκτώ συγκεκριμένα σημεία, όπου το ΚΚΕ παρεμβαίνει σε ό,τι αφορά στην αναθεώρηση του Συντάγματος, δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραϊτης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση αφορούν στη δικαιοσύνη, στον διαχωρισμό κράτους- Εκκλησίας, στην Τοπική Διοίκηση καθώς και την οριστική κατάργηση του άρθρου 16 περί ευθύνης υπουργών.
Με αφορμή την δράση στη Γαλλία με τα «Κίτρινα Γιλέκα» ο βουλευτής του ΚΚΕ εκτιμά ότι, οι εργαζόμενοι σε όλες τις χώρες πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι και σε χώρες όπου δεν υπάρχουν μνημόνια -όπως είναι η Γαλλία- παίρνονται μια σειρά από μέτρα που τσακίζουν συντάξεις και μισθούς, όπως είπε χαρακτηριστικά.