Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

Σταύρος Αραχωβίτης – Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Αυτό που χρειάζεται ο ΕΦΕΤ για να λειτουργήσει σαν ενιαίος φορέας ελέγχου τροφίμων είναι πλέον συνεργασίες, δηλαδή πιο εξωστρεφή λειτουργία και συνεργασία με συναρμόδιους φορείς, υπηρεσίες και υπουργεία, εκτίμησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Υπάρχει ζήτημα υποστελέχωσης στον ΕΦΕΤ διευκρίνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός για να αξιοποιηθεί καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό στον ΕΦΕΤ.
Δεν θα χρειαστεί να υπάρξει μείωση του αφορολόγητου, αντιθέτως εκεί που έχουμε μείωση και για τους αγρότες στην φορολογία είναι με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που ήδη ψηφίστηκε και αφορά τους συνεταιρισμούς και τους αγρότες που είναι μέλη συνεταιρισμών, υποστήριξε ο κ. Αραχωβίτης.
Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Αραχωβίτης είπε ότι κυβερνήσεις εκλέγει ο λαός και όχι οι δημοσκόποι και επεσήμανε ότι οι δημοσκοπήσεις του 2015 έπεσαν έξω.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο μύχιος πόθος της διαπλοκής είναι να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Το ότι ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει που πήγαν τα λεφτά των κόπων του και γιατί βρέθηκε στα μνημόνια επίσης είναι δικαίωμα του λαού, σημείωσε.

 

Ράνια Σβίγκου – εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή, ούτε στοχοποιούμε παρατάξεις, πρέπει να αφήσουμε την δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να κάνει τη δουλειά της, είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου με αφορμή την υπόθεση του C41 στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο. Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών η κ. Σβίγκου είπε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

 

Μαρίνα Χρυσοβελώνη – υφυπουργός Εσωτερικών

Δεν υπάρχει καμία στόχευση και προγραμματισμός να γίνουν εθνικές εκλογές τον Μάρτιο. Η στόχευση είναι να γίνουν οι εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας, δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη. Η προετοιμασία που γίνεται στο υπουργείο Εσωτερικών είναι να γίνουν οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές την Άνοιξη και οι εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019, σημείωσε η υπουργός.
Ερωτηθείσα για τις δημοσκοπήσεις η κ. Χρυσοβελώνη εκτίμησε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν υπάρξει ποτέ φιλικές με τους ΑΝΕΛ. Εμείς κοιτάμε να είμαστε όσο γίνεται πιο έντιμοι και συνεπείς στη συνεργασία που έχουμε με το ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ ότι οι πολίτες θα αξιολογήσουν θετικά την όλη στάση των ΑΝΕΛ και θα τους δώσουν την ευκαιρία να μπουν στη Βουλή, υπογράμμισε η υπουργός.