Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 03.12.2018

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 03.12.2018

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

Θεανώ Φωτίου- Aναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το κοινωνικό μέρισμα θα έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι 14 Δεκεμβρίου, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.
Σε ό,τι αφορά το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ  η κ. Φωτίου είπε ότι είναι κάτι που χτυπάει το περί δικαίου αίσθημα του λαού και δεν μπορεί να νιώθει ο κάθε πολίτης ότι καταστράφηκε και κάποιοι ωφελήθηκαν και ότι θα μείνουν ατιμώρητοι.
Αναφερόμενη στα της ανεργίας η υπουργός υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρέδωσε την ανεργία στο 27% , εμείς φτάσαμε την ανεργία σε 3 χρόνια στο 18,9%, προσθέτοντας ότι πριμοδοτούνται οι νέοι με ειδικά προγράμματα εργασίας.
Παραλάβαμε -σημείωσε η κ. Φωτίου- 200 επιδόματα που δινόντουσαν από 120 πηγές, όχι με ενιαία κριτήρια, ούτε ελεγχόμενα και τα ενιαιοποιήσαμε και προβλέψαμε να τα δίνει ένας φορέας ψηφιακά, διότι -όπως είπε η υπουργός- πήγαινε ο ανάπηρος συμπολίτης μας και νόμιζε ότι του κάνουν χάρη.
Σε ό,τι αφορά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς η κ. Φωτίου επεσήμανε ότι θα ανοίξουν 30.000 νέες θέσεις παιδιών, γιατί 161 δήμοι της χώρας δεν έχουν ούτε μια θέση για βρεφονηπιακό σταθμό.
Κατερίνα Παπακώστα- Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Θα πρέπει όσοι έχουν την πρόθεση να διαδηλώσουν τα αισθήματά τους με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Γρηγορόπουλου, να μπορούν να το κάνουν με ειρηνικό τρόπο, δίχως να υπάρχουν ζητήματα. Εμείς θα περιφρουρήσουμε την λογική τάξη των πραγμάτων σε ένα κράτος δικαίου, η φυσική ηγεσία θα κάνει αυτό που πρέπει ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλότητα, δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.
Ερωτηθείσα για την επίθεση στο κτίριο των ΜΑΤ η κ. Παπακώστα εκτίμησε ότι είναι ένας ακήρυχτος πόλεμος, ο οποίος ανάλογα με τις συνθήκες εντείνεται, στην Ελλάδα τώρα μπαίνουμε σε μια κανονικότητα, η Ελληνική Αστυνομία δρα και λειτουργεί απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα και είναι λογικό να ενοχλεί, αλλά και να είναι ο στόχος εκείνων που είναι απέναντι και θέλουν να πλήξουν την έννοια του κράτους.
Ερωτηθείσα για την κάθοδο της πολιτικής της κίνησης «Νέα Ελληνική Ορμή»  στις εθνικές εκλογές η κ. Παπακώστα επεσήμανε ότι πρόθεσή της είναι να κατέβει αυτόνομα. Σε ό,τι αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές σημείωσε ότι, ήδη έχει ανακοινώσει ο σχηματισμός της ότι θα στηρίξει την αυτοδιοικητική προσπάθεια και το αυτοδιοικητικό σχέδιο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Κώστας Ζαχαριάδης-Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Με αυτή την παροιμία ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο απάντησε στις αντιδράσεις των στελεχών της ΝΔ και τις απειλές για αγωγές και μηνύσεις με αφορμή το πόρισμα της Εξεταστικής της Βουλής για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δεν ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή του τόπου και συμφωνώ με την άποψη του κ. Γεωργιάδη ότι η αλήθεια θα λάμψει στις αίθουσες των δικαστηρίων, σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.
Φώτης Κουβέλης- Yπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής
Είναι υποθέσεις που έχουν σταλεί στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη, θα πρέπει να αναμείνουμε το τι θα αποφασίσει η Βουλή και στο βαθμό που μπορεί να εξετάσει περαιτέρω η Δικαιοσύνη τις πορισματικές κρίσεις της Επιτροπής οφείλει να το κάνει, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη. Δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης να κάνει την πολιτική πόλωση, αντιθέτως εκείνοι που είναι υπό έλεγχο επιλέγουν να πολώνουν την πολιτική ατμόσφαιρα, σημείωσε ο υπουργός.
Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη και την προσπάθεια που επιχειρήθηκε να εμπλέξουν τον ΠτΔ, ο υπουργός είπε ότι εκεί πρόκειται για μια ενέργεια από την πλευρά δυνάμεων της αντιπολίτευσης που στην πορεία, καταλαβαίνοντας τι θα σήμαινε αυτό για τον θεσμό του ΠτΔ είπαν ότι δεν ήθελαν να θίξουν το πρόσωπο του ΠτΔ. Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν ήταν απόφαση της κυβέρνησης το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Σημίτη. Ήταν υπόθεση που έρχεται από το παρελθόν και η αρμόδια εισαγγελική Αρχή θεώρησε ότι έτσι πρέπει να πράξει. Τι θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση, να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης; αναρωτήθηκε ο υπουργός.
Ερωτηθείς για τις μαθητικές καταλήψεις και τα συνθήματα που ακούστηκαν αναφορικά με τη Δημοκρατία και το Μακεδονικό ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι όταν η διείσδυση των ακροδεξιών, των φασιστικών στοιχείων γίνεται στο χώρο της νεολαίας τότε τα πράγματα πρέπει να θεωρούμε ότι μας προειδοποιούν και η ανησυχία μου είναι καταγεγραμμένη.
Αναφερόμενος στη συμφωνία Κράτους με την Εκκλησία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να στείλει στη φτώχεια τους κληρικούς ούτε να τους αφήσει ανασφάλιστους και δεν θα το πράξει.