Τρίτο Πρόγραμμα – «Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου» 30.11.2018

Τρίτο Πρόγραμμα – «Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου» 30.11.2018

«Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου»

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, ώρα 21:00

Το Τρίτο Πρόγραμμα κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα παρουσιάζει σειρά συνεντεύξεων με σημαντικούς Έλληνες των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι οποίοι ζουν και δημιουργούν τα έργα τους στο εξωτερικό και που συμβάλλουν στο φωτεινό και αισιόδοξο πρόσωπο της Ελλάδας.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 21:00, η Τζουλιέττα Καρόρη παρουσιάζει τον Sir Michael Llewellyn-Smith: ερευνητή, ιστορικό, συγγραφέα, διπλωμάτη και πρώην Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα.

Πρωτοήρθε στη χώρα μας στη δεκαετία του ’50, όταν ήταν ακόμα φοιτητής, επιθυμώντας να ανακαλύψει την Ελλάδα και τους απογόνους των αρχαίων και άρχισε να ηχογραφεί με ένα φορητό μαγνητόφωνο τραγούδια στα βουνά της Κρήτης. Από τότε επιστρέφει άλλοτε για μικρά και άλλοτε για μεγάλα διαστήματα και με διάφορες αφορμές.

Έχει γράψει μεταξύ άλλων βιβλία για την Κρήτη, την Μικρασιατική καταστροφή, την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, την πολιτιστική και λογοτεχνική ιστορία της Αθήνας, ενώ αυτή την εποχή εργάζεται πάνω σε ένα έργο για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Μιλάει ωραιότατα ελληνικά και θεωρεί τη μουσική βασικό συστατικό της ζωής του. Για την εκπομπή επέλεξε αγαπημένα του έργα και τραγούδια, από τα ριζίτικα της Κρήτης μέχρι τον Μότσαρτ και από τον Τσιτσάνη μέχρι τον Σιμπέλιους.

Ο τίτλος της εκπομπής είναι από το ομότιτλο βιβλίο του Θοδωρή Καλλιφατίδη, γενναιόδωρη προσφορά του συγγραφέα, που ζει και εργάζεται στη Σουηδία.

Το μουσικό σήμα της εκπομπής είναι το «Meeting with a friend», ευγενική παραχώρηση του συνθέτη Georgs Pelēcis, από τη Λετονία.

Παραγωγή-παρουσίαση: Τζουλιέττα Καρόρη.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, ώρα 21:00

Εκπομπή: «Μια νέα πατρίδα έξω από το παράθυρό μου»

«Sir Michael Llewellyn-Smith»

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma