Αφιέρωμα του Πρώτου Προγράμματος στην ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων 13.05.2018

Αφιέρωμα του Πρώτου Προγράμματος στην ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων 13.05.2018

Αφιέρωμα του Πρώτου Προγράμματος

«Το ευρωπαϊκό μέλλον των Δ. Βαλκανίων – Ο ρόλος της Ελλάδας»
Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στις 10:00

proto-programma-logo-1-1021x576

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00, ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος παρουσιάζει ένα δίωρο αφιέρωμα για την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων, με αφορμή την Ειδική Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργανώνεται στις 17 Μαΐου στη Σόφια, λόγω Βουλγαρικής Προεδρίας.

Ποιο είναι το ευρωπαϊκό μέλλον των Δ. Βαλκανίων; Ποιες είναι οι σχέσεις της ΠΓΔΜ, της Σερβίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας και του Κοσσυφοπεδίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ποιος ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή, πέραν των διαφορών μας με τα Σκόπια;

Στην εκπομπή συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βουλγαρία Μαρία Τυροπώλη, ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στα Σκόπια Νίκος Φραγκόπουλος, καθώς και οι εξειδικευμένοι στα βαλκανικά θέματα δημοσιογράφοι, Σταύρος Τζίμας και Ιβάνα Τζόρτζεβιτς.

Αυτή την Κυριακή, το Πρώτο Πρόγραμμα συντονίζει τους ακροατές του στον ευρωπαϊκό βηματισμό των Βαλκάνιων γειτόνων μας, με αναλύσεις, σχολιασμούς, αλλά και μουσικές όλης της περιοχής.