«Ακούγοντας τον Καρυωτάκη» – Το Δεύτερο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του μεγάλου...

«Ακούγοντας τον Καρυωτάκη» – Το Δεύτερο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του μεγάλου ποιητή 21.07.2020

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
«Ακούγοντας τον Καρυωτάκη»
στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, ώρα 19:00-20:00

Από την εμβληματική «Πρέβεζα» και το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς «Κ. Γ. Καρυωτάκης», μέχρι την ολοκληρωμένη δουλειά της Λένας Πλάτωνος με τη Σαβίνα Γιαννάτου, αλλά και από την εργασία του Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τη μελοποίηση από τους Magic De Spell και τα Υπόγεια Ρεύματα, η δύναμη των στίχων του Καρυωτάκη παραμένει επιβλητική.  

Πολλά δεν γνωρίζουμε ακόμα για τον «άνθρωπο που εις την Πρέβεζαν εχάθη»», όπως έγραψε χρόνια αργότερα ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Μπορεί φέτος να συμπληρώνονται 92 χρόνια από τον θάνατο του Κώστα Καρυωτάκη (21/07/1928), αλλά ο λόγος του συνεχίζει να συγκινεί, να παρακινεί και να στοιχειώνει.

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:00 στην εκπομπή «Αδέσποτες Νότες» με τον Μιχάλη Γελασάκη, το Δεύτερο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του μεγάλου ποιητή, μεταδίδοντας μόνο μελοποιημένα ποιήματά του. Καλεσμένη, ως ξεναγός στον συναρπαστικό και μυστήριο κόσμο του ποιητή, η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Θάλεια Ιερωνυμάκη. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο «ιδιότροπος αυτόχειρας», όπως τον χαρακτήριζαν κάποιοι στην εποχή του, σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές και -αναλογικά με το έργο του- από τους πιο μελοποιημένους.

Επιμέλεια – παρουσίαση εκπομπής: Μιχάλης Γελασάκης.

Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!

Info

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, ώρα 19:00-20:00

Εκπομπή: «Αδέσποτες Νότες»

Με τον Μιχάλη Γελασάκη

«Ακούγοντας τον Καρυωτάκη»

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm