Ακούστε ξανά «Το δέντρο της μουσικής», με δύο αποκλειστικές μεταδόσεις, στο Δεύτερο...

Ακούστε ξανά «Το δέντρο της μουσικής», με δύο αποκλειστικές μεταδόσεις, στο Δεύτερο Πρόγραμμα

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ακούστε ξανά «Το δέντρο της μουσικής»

με δύο αποκλειστικές μεταδόσεις

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, στο «Δέντρο της μουσικής», με τη Δήμητρα Κόχιλα, ακούσαμε αποκλειστικά στο Δεύτερο Πρόγραμμα τραγούδια από τα Ιωάννινα και μία σπάνια ηχογράφηση του 1930 με την κομπανία του Νίκου Τζάρα, καθώς και τη φωνή του Κωστή Παλαμά, σ’ ένα ποίημα που αναφέρεται στα γιαννιώτικα τραγούδια.

Ακούστε ξανά την εκπομπή του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου στον σύνδεσμο: https://webradio.ert.gr/deytero-programma/to-dentro-tis-mousikis-spanies-ichografisis-apo-ta-ioannina/

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, από το Μουσικό Αρχείο του Σίμωνα Καρά ακούσαμε ζωντανές ηχογραφήσεις με μαγνητόφωνο (1961) της ιστορικής κομπανίας Τακούτσια, από τα Ζαγοροχώρια, με αυτοπαρουσίαση των μουσικών!

Εκτός των σημαντικών αυτών αρχειακών στιγμών, παρουσιάστηκαν δημοτικά τραγούδια σε ερμηνείες Αμπατζή και Εσκενάζυ, καθώς και καινούργια τραγούδια σε παραδοσιακές φόρμες, σε ερμηνείες από τους Ίκαρη, Κότσιρα-Πασχαλίδη, Μανουσάκη έως τους Mode Plagal και πολλές ακόμα σύγχρονες ηχογραφήσεις.

Ακούστε ξανά την εκπομπή της Κυριακής 15 Νοεμβρίου στον σύνδεσμο: https://webradio.ert.gr/deytero-programma/to-dentro-tis-mousikis-ena-mousiko-taxidi-sto-chrono-ke-sta-zagorochoria/

Γιατί το Δέντρο της μουσικής έχει ρίζες βαθιές και πανύψηλα κλαδιά!

Info

«Το δέντρο της μουσικής» – Δήμητρα Κόχιλα

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#dentromousikis #τοδεντροτηςμουσικής #defteroprogramma #neoprogramma

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/