ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, 4 χρόνια μετά» | Σάββατο 09.09.2023

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, 4 χρόνια μετά» | Σάββατο 09.09.2023

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7
«Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, 4 χρόνια μετά»
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Κι όμως, πέρασαν τέσσερα χρόνια από την ξαφνική απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 μάς θυμίζει αυτά που δεν ξεχάσαμε ποτέ από την πορεία ενός εκ των σημαντικότερων τραγουδοποιών της ελληνικής δισκογραφίας.

Από τις 8 το πρωί και όλη την ημέρα, στο ακριβώς της ώρας, ακούμε στιγμιότυπα από τη δισκογραφική πορεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Εβδομάδα Ελλήνων δημιουργών», σε επιμέλεια Έλενας Διάκου.

Στις 15:00 θα ακούσουμε από το Αρχείο του Δεύτερου, μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έξι μόλις μέρες πριν τον πρόωρο θάνατό του. Ήταν καλεσμένος, μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στην εκπομπή του Φώτη Απέργη, με αφορμή την επικείμενη τότε συναυλία τους στο Ηρώδειο που, όμως, δεν έγινε ποτέ.

Τα πρώτα τραγούδια των PLJ Band στα αγγλικά, «δηλαδή… της Μυκόνου αγγλικά». Τα χρόνια με τους Τερμίτες, «όταν νιώθαμε ακόμα ότι βρισκόμαστε σε συνθήκες σχεδόν παρανομίας -μέχρι και νερά μας είχαν πετάξει!». Οι πρώτες επιτυχίες του συγκροτήματος με τον Γιώργο Νταλάρα -«και τι δεν είχαμε ακούσει τότε…». Είναι μερικά από εκείνα για τα οποία μίλησε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Αναφέρθηκαν ακόμα στον Μάνο Χατζιδάκι, στη Χαρούλα Αλεξίου, στον Δημήτρη Μητροπάνο, αλλά και στα τάλεντ σόου, μοιράστηκαν αναμνήσεις γεμάτες από συγκίνηση και χιούμορ και τραγούδησαν μαζί στο στούντιο με τη συνοδεία μιας κιθάρας.

Και στις 20:00, στις «Ιστορίες κλασικού ραδιοφώνου» με τον Παντελή Σιβρή, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν τραγουδάει τα δικά του τραγούδια, αλλά τα τραγούδια των άλλων, όπως μόνο εκείνος μπορούσε, δίνοντας μια ανεπανάληπτη συναισθηματική φόρτιση.

_______________________________

Info

«Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, 4 χρόνια μετά»

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

#defteroprogramma  #Αφιέρωμα #ΛαυρέντηςΜαχαιρίτσας

Live Streaming:  www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://www.ertecho.gr/radio/deftero/program/