Δεύτερο Πρόγραμμα: «Όρνιθες» – Ο Καραγκιόζης στη χώρα των πουλιών 12.07.2020

Δεύτερο Πρόγραμμα: «Όρνιθες» – Ο Καραγκιόζης στη χώρα των πουλιών 12.07.2020

ΔΕΥΤΕΡΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Όρνιθες»
Ο Καραγκιόζης στη χώρα των πουλιών
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, ώρα 21:00

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 στις 20:00, οι «Όρνιθες», σε μια πρωτότυπη παραγωγή χειρός Ηλία Καρελλά, έρχονται στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 !

Ο Ηλίας Καρελλάς εμπνέεται από την αριστοφανική κωμωδία «Όρνιθες» και δημιουργεί μια παράσταση με κεντρικό άξονα το Θέατρο Σκιών και τη ζωντανή μουσική.

Ο λαϊκός φιλόσοφος Καραγκιόζης με το πηγαίο του χιούμορ συναντά την αρχαία κωμωδία και τον Αριστοφάνη σε ένα πολύχρωμο λυρικό παραμύθι. Στην ειδική διασκευή για Θέατρο Σκιών τους ρόλους του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη ερμηνεύουν ο Καραγκιόζης και ο ξακουστός θείος του Μπάρμπα-Γιώργος. Οι δυο τους απογοητευμένοι από την πόλη τους αναζητούν την ιδανική πολιτεία για να ζήσουν. Τα πουλιά που βλέπουν τα πάντα πετώντας από ψηλά είναι ίσως οι καλύτεροι σύμβουλοι για να τους υποδείξουν αυτήν την όμορφη ιδανική πολιτεία. Αποφασίζουν, λοιπόν, αφήνοντας τις ψηλές πολυκατοικίες, τα αυτοκίνητα, το θόρυβο και τη μιζέρια της πόλης και των ανθρώπων της, να ξεχυθούν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και να συναντήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον τα πουλιά με τον αρχηγό τους και, έτσι, η περιπέτεια αρχίζει…

Για την μοναδική αυτή παραγωγή ο Ηλίας Καρελλάς και οι συνεργάτες του σχεδίασαν 90 διαφορετικές γιγαντοφιγούρες Θεάτρου Σκιών που ζωντάνεψαν σε έναν μπερντέ 45 τετραγωνικών μέτρων και ένα σκηνικό χώρο βασισμένο στο φως και τη σκιά.

Πίσω από το μπερντέ ο Ηλίας Καρελλάς, όπως παραδοσιακά γίνεται στο Θέατρο Σκιών, έδωσε με τη φωνή του ζωή στους χαρακτήρες του έργου.

Την πρωτότυπη μουσική ειδικά για την παράσταση συνέθεσαν οι ταλαντούχοι String Demons. Το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων μάς ταξίδεψε παίζοντας και τραγουδώντας ζωντανά στη σκηνή.

Τη δισδιάστατη σύμβαση του έργου «σπάνε» με την παρουσία τους οι γνωστοί ερμηνευτές Χρήστος Θηβαίος στο ρόλο του Τσαλαπετεινού και Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε) στο ρόλο της Αηδόνας, ενώ στο ρόλο του Προμηθέα συναντάμε τον Θάνο Κοσμίδη (Burger Project).

Την ραδιοφωνική μετάδοση θα ανοίξουν οι συντελεστές της παράστασης.

Συντελεστές

Διασκευή–σκηνοθεσία: Ηλίας Καρελλάς

Πρωτότυπη μουσική: String Demons

Πλήκτρα:Θάνος Κοσμίδης

Τύμπανα: Χάρης Παναγιωτόπουλος

Ηχοληψία–sound designer: Δημήτρης Ντούλιας

Επιμέλεια έκδοσης: Κατερίνα Καρόγιαννη

Εικονογράφηση: Ηλίας Καρελλάς

Εικαστικό εξωφύλλου: Χριστίνα Λαζόγλου

 

Διανομή:

Καραγκιόζης, Μπάρμπα-Γιώργος & άλλες 35 φωνές: Ηλίας Καρελλάς

Τσαλαπετεινός:Χρήστος Θηβαίος

Αηδόνα:Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε)

Αφηγητές–μουσικοί: String Demons

Προμηθέας-μουσικός: Θάνος Κοσμίδης (the Burger Project)

Μουσικός–κρουστά: Χάρης Παναγιωτόπουλος

 

Info

«Όρνιθες» Ο Καραγκιόζης στη χώρα των πουλιών

Ηλίας Καρελλάς

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, στις 20:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7