ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό»: Αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο ...

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό»: Αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο 03.02.2019

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό»
Αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:00

Στον Γιάννη Μαρκόπουλο είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό», που μεταδίδεται την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00 από το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες μας, που έβαλε το δικό του, ξεχωριστό στίγμα στο ελληνικό τραγούδι, παντρεύοντας ιδανικά την παράδοση με σύγχρονους ήχους, γιορτάζει φέτος τα 80 χρόνια του.

Με τις μουσικές του γέμισε με «χρώματα κι αρώματα» τους μουσικούς μας ορίζοντες, μελοποιώντας σπουδαίους ποιητές και στιχουργούς μας, όπως ο Διονύσιος Σολωμός, ο Οδυσσέας Ελύτης,  ο Γιάννης Ρίτσος, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Μιχάλης Κατσαρός, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Κ.Χ. Μύρης  (όπως υπέγραφε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος), ο Κώστας Βίρβος, ο Γιώργος Σκούρτης κ.ά.

Η πιο γόνιμη δεκαετία του ήταν εκείνη του ’70, όταν ηχογράφησε τους πιο σημαντικούς κύκλους τραγουδιών του.

Στην εκπομπή ακούγονται τραγούδια από το «Χρονικό», τη «Θητεία», την «Ιθαγένεια», τους «Μετανάστες», τον «Θεσσαλικό κύκλο», τους «Ελεύθερους πολιορκημένους» και το «Σεργιάνι στον κόσμο», καθώς και κινηματογραφικές μουσικές και τραγούδια του.

Ερμηνεύουν οι: Νίκος Ξυλούρης, Βίκυ Μοσχολιού, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Στέλιος Καζαντζίδης,  Μαρινέλλα, Κώστας Χατζής, Τάνια Τσανακλίδου, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Δημητριάδη, Γιάννης Πουλόπουλος.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Γιάννης Παπουτσάκης.

Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!

Info:

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:00

Εκπομπή: «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό»

Αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm