ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό» με τον Γιάννη Παπουτσάκη ...

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό» με τον Γιάννη Παπουτσάκη 28, 29 & 30.06.2019

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό

Αφιέρωμα στα κινηματογραφικά του Μίμη Πλέσσα
«Α΄ Μέρος: Τα δράματα»
Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, στις 18:00

Ο Μίμης Πλέσσας είναι από τους σημαντικότερους και πολυγραφότερους συνθέτες μας και στο χώρο της κινηματογραφικής μουσικής, όπου αριθμεί περισσότερες από 100 ταινίες!

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:00, στο πρώτο μέρος του δίπτυχου αφιερώματος στις κινηματογραφικές μουσικές και στα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, οι ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος θα απολαύσουν τις επενδύσεις του σε δραματικές ταινίες, όπως: «To χώμα βάφτηκε κόκκινο», «Ένας μεγάλος έρωτας», «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω», «Δάκρυα για την Ηλέκτρα», «Όλγα αγάπη μου», «Ορατότης μηδέν», «Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα», «Η Μαρία της σιωπής» κ.ά.

Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος, που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 στις 18:00, παρουσιάζονται οι μουσικές και τα τραγούδια που έγραψε ο σπουδαίος μας συνθέτης για μιούζικαλ και κωμωδίες.

«Η βάρκα στο ελληνικό τραγούδι»
Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, στις 16:00

Η βάρκα πάντα ενέπνεε ζωγράφους, λογοτέχνες και ποιητές. Ενέπνευσε όμως και στιχουργούς και συνθέτες, οι οποίοι ταξίδεψαν μαζί της στις γαλάζιες θάλασσες του ελληνικού τραγουδιού.

Στην εκπομπή «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό», που μεταδίδεται το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στις 16:00 από το Δεύτερο Πρόγραμμα, ακούγονται τραγούδια που αναφέρονται σ’ αυτό το τόσο όμορφο και με τέτοια ιστορία μέσο, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Βασίλη Τσιτσάνη και άλλων σπουδαίων δημιουργών μας.

Τα υπέροχα αυτά τραγούδια ερμηνεύουν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Μαρία Δημητριάδη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μαίρη Λίντα, ο Αντώνης Καλογιάννης κ.ά.

«Ταξιδεύοντας με τον Θάνο Ολύμπιο και τη Γωγώ Φάκου»
Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 στις 17:00

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 και ώρα 17:00, καλεσμένοι στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό», είναι ο γνωστός ερμηνευτής Θάνος Ολύμπιος, ο οποίος μιλάει για τις συνεργασίες του με τον Μάνο Ελευθερίου και τον Μίμη Πλέσσα, καθώς και η ηθοποιός-συγγραφέας Γωγώ Φάκου, η οποία αναφέρεται στο βιβλίο της «Κραγιοναρισμένα χείλη», που ανέβηκε πρόσφατα στη θεατρική σκηνή.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπών: Γιάννης Παπουτσάκης.

Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!

Info:

Εκπομπή: «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό»

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm