Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 17.12.2018

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 17.12.2018

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

 

Όλγα Γεροβασίλη – υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τρομοκρατικά χτυπήματα έρχονται να χτυπήσουν τη δημοκρατία, αυτό θα πρέπει να αυξήσει τα αντανακλαστικά μας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας που είναι ένα διαρκές ζητούμενο και ένας διαρκής αγώνας, δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.
Οι πολιτικές διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις είναι στοιχείο της δημοκρατίας και δεν είναι στοιχείο που ενισχύει τρομοκρατικά χτυπήματα, αυτό είναι ένα επικίνδυνο μύθευμα που αυτοί που το επικαλούνται, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, πρόσθεσε η υπουργός.

Θανάσης Παπαχριστόπουλος – κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΑΝΕΛ

Πιστεύω ότι είναι μεγάλο λάθος για αυτούς που πιστεύουν ότι λύνουν προβλήματα με τέτοιου είδους τρόπους. Η τρομοκρατία ποτέ δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, τα όξυνε τα προβλήματα, είναι μια λάθος επιλογή και είναι καταδικαστέα από όλους, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Στη δημοκρατία τέτοιου είδους επιλογές δεν χωράνε, σημείωσε.

Δημήτρης Παπαδημούλης  – αντιπρόεδρος Ευρ. Κοιν., ευρωβουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ 

Είναι μια απαράδεκτη, ακραία και απολύτως καταδικαστέα ενέργεια και η κοινωνία ζητά επιτέλους να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι τέτοιων ενεργειών. Αν διαφωνεί κάποιος με τις ιδέες που προβάλλει ο ΣΚΑΪ, ο χειρότερος τρόπος για να το εκφράσει, είναι να βάζει βόμβες έξω από έναν τηλεοπτικό σταθμό. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία, αντιθέτως την ροκανίζουν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. Ευτυχώς η δημοκρατία μας είναι αρκετά ισχυρή, αλλά οι πολίτες απαιτούν από τις Αρχές να είναι αποτελεσματικότερες στην δίωξη πάσης μορφής εγκλήματος, σημείωσε.
Ερωτηθείς για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι, ήταν εφ όλης της ύλης και έδωσε τους άξονες του προγράμματος με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές και την διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη τετραετία.
Σε ό,τι αφορά το Συνέδριο της ΝΔ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι για πρώτη φορά η ΝΔ δεν κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριό της. Αυτή η απόφαση της ΝΔ -όπως είπε- δείχνει δεξιά στροφή και ένα φόβο απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο. Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ότι παραπέμπει στις καλένδες ένα ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα. Στις ομιλίες που έγιναν στο Συνέδριο της ΝΔ εκφράστηκε ένας λόγος πολύ πιο δεξιός από εκεί που ξέραμε και τον τόνο τον έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε ως η ακροδεξιά πτέρυγα της ΕΡΕ του 1960 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να συρθεί από την τριάδα Σαμαρά, Γεωργιάδη, Βορίδη, υποστήριξε.
Ερωτηθείς για την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι προκαλεί τον κ. Μητσοτάκη, τον επίτροπο κ. Αβραμόπουλο και την κ. Σπυράκη να μου πουν έστω έναν ηγέτη στην Ευρώπη -συμπεριλαμβανομένου και του ΕΛΚ- που να συμφωνεί με τις θέσεις της ΝΔ σε ό,τι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών.
Σε ό,τι αφορά τις επόμενες εκλογές ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι θα είναι ντέρμπι, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι ο νικητής.

Ευάγγελος Αντώναρος – πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ΝΔ

H Ελευθεροτυπία και η Δημοκρατία δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος, επισημαίνοντας ότι οι ανώνυμοι βομβιστές εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ θα βρουν τον πολιτικό κόσμο ενωμένο μπροστά τους.
Ο κ. Αντώναρος, πρόσθεσε, ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αναζητούν κοινούς τόπους και πως η κυβέρνηση που έχει την ευθύνη για τη διατήρηση της ομαλότητας δεν πρέπει να παρασύρεται από τις τοποθετήσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όταν εμπεριέχουν προσωπικές επιθέσεις. Ο πολιτικός λόγος πρέπει να είναι οξύς αλλά να στηρίζεται σε πολιτικά επιχειρήματα, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι ενοχλήθηκε που στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν τοποθετήσεις από κορυφαία στελέχη με ακροδεξιό περιεχόμενο.