Δήλωση Κώστα Δουζίνα στο Πρώτο Πρόγραμμα 05.02.2019

Δήλωση Κώστα Δουζίνα στο Πρώτο Πρόγραμμα 05.02.2019

Δήλωση Κώστα Δουζίνα
στο Πρώτο Πρόγραμμα

Κ. Δουζίνας: «Είναι πολύ περισσότεροι από έξι οι βουλευτές, οι οποίοι θέλουν να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κώστας Δουζίνας, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Τουρκία αλλά και για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, όπως αποτυπώνεται στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από τη μία πλευρά τα μικρά κόμματα στο χώρο του κέντρου που προέκυψαν μετά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι «δεν είχαν οργανωτική  συγκρότηση αλλά ούτε και ένα ιδεολογικό στίγμα», από την άλλη πλευρά ο βουλευτής δεν είναι εντολοδόχος αλλά αντιπρόσωπος του λαού, ψηφίζει και αποφασίζει κατά συνείδηση. «Είμαστε μία κυβέρνηση, η οποία σε τρεις κρίσιμες ψηφοφορίες πήρε άνετα από 151 έως 154 βουλευτές. Είναι τόσο ισχυρή η κυβέρνηση όσο οποιαδήποτε άλλη. Είναι μία κυβέρνηση, η οποία έχει κορμό τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχουν και άλλοι, δεν είναι μόνο έξι θα γίνουν περισσότεροι, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι σημαντικό να τελειώσει το έργο της η κυβέρνηση, γιατί μέσα στο επόμενο διάστημα θα υλοποιήσει μέτρα για το καλό ολόκληρης της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι, ο Πρωθυπουργός πηγαίνει ως ο «ηγέτης που έχει αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα ότι έχει οδηγήσει σε σταθερότητα την περιοχή» και όχι ως «ικέτης για να πάρει ορισμένες μικροπαροχές». Όπως σημείωσε ο κ. Δουζίνας, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι για να «ξαναρχίσουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», ενώ συμπλήρωσε εμφατικά «από τον διάλογο ποτέ δεν φοβάσαι. Οι Άγγλοι λένε “λόγια, λόγια και όχι πόλεμος, πόλεμος”. Ο διάλογος είναι αυτό το οποίο ελπίζει κανείς ότι μπορεί να λειάνει οποιεσδήποτε γωνίες υπάρχουν και να απομακρύνει τη λογική οποιουδήποτε θερμού επεισοδίου».