«Έλληνες δημιουργοί» – Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα 05.09.2020

«Έλληνες δημιουργοί» – Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα 05.09.2020

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Έλληνες δημιουργοί»
Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 14:00-15:00

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι καλεσμένος του Κώστα Φασουλά στο Δεύτερο Πρόγραμμα, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 14:00 ώς τις 15:00.

Συνθέτης με κομβική θέση στο ελληνικό μουσικό τοπίο, δημιουργός που επανέφερε το κύρος της μελοποιημένης ποίησης στη νεότερη δισκογραφία, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου καταθέτει στο Δεύτερο Πρόγραμμα άγνωστες ιστορίες που συνοδεύουν τα τραγούδια του, μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και θέσεις για το μουσικό πολιτισμό μας και διαβάζει, για πρώτη φορά, αποσπάσματα από αγαπημένα του λογοτεχνικά έργα.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, έχει τιμηθεί με έξι βραβεία μουσικής στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου και με κρατικά βραβεία μουσικής του Υπουργείου Πολιτισμού. Από το 1995 επιλέχτηκε από το Tanglewood Music Center της Συμφωνικής της Βοστώνης, να συμμετέχει ως συνθέτης στις εκδηλώσεις και τα μαθήματα (TMC Fellow in  Compositions).

Έργα του έχουν παιχτεί σε όλη την Ελλάδα και όλα τα μεγάλα θέατρα και μουσικές σκηνές στην Αθήνα, στο Ηρώδειο, στο επίσημο πρόγραμμα του Musikverein της Βιέννης (Φεστιβάλ της Άνοιξης), τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη και στο Ozawa Hall του Tanglewood.

Info

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 14:00-15:00

Εκπομπή: «Έλληνες δημιουργοί»

Δημήτρης Παπαδημητρίου

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm