«Ένα τραγούδι για την Ουκρανία» από το «Μουσικό Κουτί» και την ΕΡΤ...

«Ένα τραγούδι για την Ουκρανία» από το «Μουσικό Κουτί» και την ΕΡΤ – Ξεχωριστές μουσικές συναντήσεις για έναν καλό σκοπό | Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στις 22:00

«Ένα τραγούδι για την Ουκρανία»
από το «Μουσικό Κουτί» και την ΕΡΤ
Ξεχωριστές μουσικές συναντήσεις για έναν καλό σκοπό

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στις 22:00,
από την ΕΡΤ1 και το Δεύτερο Πρόγραμμα

Λίγα εικοσιτετράωρα έμειναν πριν από τη μετάδοση του ξεχωριστού «Μουσικού Κουτιού», που ετοίμασε η ΕΡΤ με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τη Ρένα Μόρφη και με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 40 καλλιτεχνών. Σκοπός της ειδικής εκπομπής, που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στις 22:00 από την ΕΡΤ1 και το Δεύτερο Πρόγραμμα, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τους άμαχους και τους πρόσφυγες της Ουκρανίας.

Πέρα από το αυτονόητο ανθρωπιστικό έργο της εκπομπής, ώστε να ενισχυθούν οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού, αξίζει να σταθούμε και στη συμβολή των καλλιτεχνών, που θα συμμετάσχουν σόλο αλλά και σε ιδιαίτερα ντουέτα, όπως: Γιάννης Κότσιρας και Γιώργος Περρής, Γιώτα Νέγκα και Μαρίζα Ρίζου, Μίλτος Πασχαλίδης και Νατάσσα Μποφίλιου, Φοίβος Δεληβοριάς και Νεφέλη Φασούλη, Ελένη Τσαλιγόπουλου και Κώστας Λειβαδάς, Λάκης Παπαδόπουλος και Θοδωρής Μαραντίνης, Μανώλης Φάμελλος και Αναστασία Μουτσάτσου.
Σπουδαίες ερμηνείες θα απολαύσουμε από τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Μανώλη Μητσιά, τον Γιώργο Νταλάρα, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Διονύση Σαββόπουλο, τη Μαρία Φαραντούρη και τον Eric Burdon, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σ’ αυτή την ιδιαίτερη βραδιά.

Η οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία θα αρχίσει να συγκεντρώνεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου 2022, μέσω των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών της ΕΡΤ, που θα ανακοινώσουν έναν πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό, στον οποίο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι, είτε μέσω γραπτού μηνύματος, είτε καλώντας από κινητό (με χρέωση 3,29 ευρώ) ή με κλήση από σταθερό τηλέφωνο (με χρέωση 3,14 ευρώ), να προσφέρουν τη βοήθειά τους.
Για όσους επιθυμούν να στείλουν μεγαλύτερο ποσό θα δοθεί και ο τελικός αποδέκτης τραπεζικός λογαριασμός του Ερυθρού Σταυρού. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη συνέχεια θα διαθέσει το σύνολο του ποσού στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό, για τη στήριξη του ανθρωπιστικού του έργου.

Το σύνολο των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν (αλφαβητικά) είναι οι:
Παυλίνα Βουλγαράκη, Eric Burdon, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Δημητριάδης, Στάθης Δρογώσης, Ευρυδίκη, Νίκος Ζιώγαλας, Νίκος Ζούδιαρης, Βίκυ Καρατζόγλου, Κίτρινα Ποδήλατα, Νικήτας Κλιντ & Ρόδες, Γιάννης Κότσιρας, Μάρκος Κούμαρης, Κώστας Λειβαδάς, Θοδωρής Μαραντίνης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Ρένα Μόρφη, Αναστασία Μουτσάτσου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Παπαγεωργίου, Λάκης Παπαδόπουλος, Έλλη Πασπαλά, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Περρής, Νίκος Πορτοκάλογλου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μαρίζα Ρίζου, Διονύσης Σαββόπουλος, Αλεξάνδρα Σιετή,  Μύρωνας Στρατής, Τζώρτζια, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Οδυσσέας Τσάκαλος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μπάμπης Τσέρτος, Μανώλης Φάμελλος, Μαρία Φαραντούρη, Νεφέλη Φασούλη.

Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Νατάσσα Μποφίλιου, Μίλτος Πασχαλίδης
Έλλη Πασπαλά, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημήτρης Μητσοτάκης, Κίτρινα Ποδήλατα
Λάκης Παπαδόπουλος, Θοδωρής Μαραντίνης
Αναστασία Μουτσάτσου, Μανώλης Φάμελλος
Στάθης Δρογώσης, Βίκυ Καρατζόγλου
Οδυσσέας Τσάκαλος, Νίκος Ζιώγαλας
Γιώργος Περρής, Γιάννης Κότσιρας
Μπάμπης Τσέρτος, Τζώρτζια
Μαρίζα Ρίζου, Γιώτα Νέγκα
Νίκος Ζούδιαρης, Κώστας Τριανταφυλλίδης
Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Λειβαδάς
Γιώργος Δημητριάδης, Αλεξάνδρα Σιετή
Ευρυδίκη, Μύρωνας Στρατής
Νίκος Πορτοκάλογλου, Παυλίνα Βουλγαράκη
Φοίβος Δεληβοριάς, Νεφέλη Φασούλη
Ανδριάνα Μπάμπαλη, Μάρκος Κούμαρης