Η Action Finance Initiative στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος 23.01.2021

Η Action Finance Initiative στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος 23.01.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Προσφέρω»

Με την Αθηνά Γιόγιακα

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00

για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, «Προσφέρω», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, στις 15:00
Η Action Finance Initiative
στην εκπομπή «Προσφέρω»

Ο Δημήτρης Σίμος, Microfinance Development Officer της Action Finance Initiative, είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, στις 15:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Σίμος παρουσιάζει την μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία Action Finance Initiative που ιδρύθηκε από την Action Aid και την πρωτοπόρο στον τομέα των μικροπιστώσεων γαλλική Adie και στοχεύει στην υποστήριξη των startups και των μικρών επιχειρήσεων. Εξηγεί, πώς η εταιρεία παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων (microfinance), σε ανθρώπους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια και περιγράφει όλα τα στάδια της διαδικασίας δανειοδότησης και τα σχετικά κριτήρια.

Ακόμη, μοιράζεται με την Αθηνά Γιόγιακα, τα success stories επιχειρήσεων που χάρη στην πίστωση που έλαβαν από την Action Finance Initiative κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να ευδοκιμήσουν. Επίσης, ο Δημήτρης Σίμος μιλά για τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα της Action Finance Initiative, που σχετίζονται με την εκπόνηση business plan, διαχειριστικού σχεδίου και προβλέψεων πωλήσεων και βοηθούν νεοσύστατες ή και υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

Action Finance Initiative – Δημήτρης Σίμος

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert