Η AEGEAN Rebreath στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος | Σάββατο 17.07.2021

Η AEGEAN Rebreath στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος | Σάββατο 17.07.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Προσφέρω»

Με την Αθηνά Γιόγιακα

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00,
για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, στις 15:00
Η AEGEAN Rebreath στην εκπομπή «Προσφέρω»
του Πρώτου Προγράμματος

Ο Βασίλης Σταμογιάννης, Υπεύθυνος Προγραμματισμού της AEGEAN Rebreath, είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο κ. Σταμογιάννης μιλάει στην Αθηνά Γιόγιακα για τον τρόπο με τον οποίο η AEGEAN Rebreath μέσω των δράσεών της εισάγει μια νέα κουλτούρα σχετικά με τη μείωση της κατανάλωσης, την ανακύκλωση και την επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων, στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Παρουσιάζει το μοντέλο κυκλικής οικονομίας που έχει αναπτύξει η AEGEAN Rebreath και το οποίο περιλαμβάνει τη συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων από το βυθό, τη θάλασσα και τις ακτές, τη διάθεση των υλικών σε εταιρείες upcycling για την άμεση αξιοποίησή τους σε νέα προϊόντα και τη συνεργασία με εταιρείες ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Αναφέρεται, επίσης, στη συνεργασία με αλιευτικούς συλλόγους και δήμους, στη δημιουργία σταθμών συλλογής απορριμμάτων, στα μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία και στις ερευνητικές δραστηριότητες της AEGEAN Rebreath.

Τέλος, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ομάδα εθελοντών της AEGEAN Rebreath, μια μεγάλη παρέα ανθρώπων προερχόμενων από διαφορετικούς χώρους, που το κοινό ενδιαφέρον για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος έφερε κοντά. Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες, ωκεανολόγους, ιχθυολόγους, περιβαλλοντολόγους, μηχανικούς, οικονομολόγους, στελέχη με εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο και ενεργούς πολίτες.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα

Info

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

AEGEAN Rebreath – Βασίλης Σταμογιάννης, Υπεύθυνος Προγραμματισμού

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert