Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΕΝΑΛΕΙΑ» στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος...

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΕΝΑΛΕΙΑ» στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος 20.02.2021

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Προσφέρω»

Με την Αθηνά Γιόγιακα

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00

για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, «Προσφέρω», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, στις 15:00

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΕΝΑΛΕΙΑ»

 στην εκπομπή «Προσφέρω»

Ο Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΕΝΑΛΕΙΑ», Λευτέρης Αραπάκης, είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο Λευτέρης Αραπάκης, παρουσιάζει την κοινωνική επιχείρηση «ΕΝΑΛΕΙΑ» που ιδρύθηκε το 2016 λίγο μετά τα capital controls, όταν η ανεργία είχε εκτιναχθεί στο 29%. Στόχος της social start up, δεν είναι απλώς η κατάρτιση της νεολαίας στον τομέα της αλιείας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η διασφάλιση ότι το επάγγελμα της αλιείας θα επιβιώσει στο μέλλον, αλλά παράλληλα, είναι και η παροχή υψηλής ποιότητας, φιλικής προς το περιβάλλον και ηθικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Αραπάκης, μιλάει για την πρώτη σχολή επαγγελματικής αλιείας στην Ελλάδα, στην οποία επαγγελματίες αλιείς εκπαιδεύονται στο πώς να κερδίζουν περισσότερα χρήματα, ενώ ψαρεύουν λιγότερα ψάρια και ενημερώνονται για τεχνικές βιώσιμης αλιείας, όπως είναι ο αλιευτικός τουρισμός, εξασφαλίζοντας ότι τα αποθέματα των ψαριών παραμένουν σε υγιή επίπεδα.

Επίσης, παρουσιάζει τη δράση του οργανισμού «ΕΝΑΛΕΙΑ» σχετικά με την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης των θαλασσών και μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο η «ΕΝΑΛΕΙΑ» οργάνωσε τους αλιείς ώστε να συλλέγουν πλαστικά από τις θάλασσες.

Εξηγεί τέλος, πώς το πλαστικό από τη θάλασσα σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς και εταιρείες, οδηγείται για ανακύκλωση και upcycling.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα

Info

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΕΝΑΛΕΙΑ» – Λευτέρης Αραπάκης

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert