«Η εποχή των εικόνων» με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου στο Τρίτο Πρόγραμμα ...

«Η εποχή των εικόνων» με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου στο Τρίτο Πρόγραμμα 05.07.2020

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Η εποχή των εικόνων»
Κωστής Τριανταφύλλου (Costis)

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, ώρα 15:00

Ο Κωστής Τριανταφύλλου, γνωστός ως Costis, είναι καλεσμένος της Κατερίνας Ζαχαροπούλου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων» του Τρίτου Προγράμματος, την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020  και ώρα 15:00.

Η Τέχνη, η Τεχνολογία, η Ποίηση και οι Νέες Τεχνολογίες είναι θέματα που αγαπά και αποζητά να διερευνά ερεθίζοντας έτσι τις αισθήσεις τόσο του ίδιου όσο και του κοινού του. Εικαστικός και ποιητής, δημιουργός στο είδος εκείνο που ονομάζεται Οπτική ποίηση έχει παρουσιάσει πλήθος ομαδικών και ατομικών εκθέσεων, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει βιβλία και ποιητικές συλλογές εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου ανιχνεύει τα κεντρικά σημεία στο έργο του, την σταθερή του έρευνα για τον κεραυνό σαν φυσικό φαινόμενο και την  ενέργεια την οποία φέρνει στα έργα του με ποικίλους τρόπους, για την ποίησή του και την συνύπαρξη με τη ζωγραφική και τα αντικείμενα, για τους ήχους που χρησιμοποιεί και τις έννοιες που τον απασχολούν. Επίσης, ακούμε αποσπάσματα από ηχητικά μέρη των έργων του, ενώ η συζήτηση εστιάζει και στις σημαντικές του συναντήσεις με ποιητές και διανοούμενους που έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητάς του.

Έρευνα-παραγωγή-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, ώρα 15:00-16:00

Εκπομπή: «Η εποχή των εικόνων»

Κωστής Τριανταφύλλου (Costis)

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma