Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ βρέθηκε κοντά στα παιδιά του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «Ελπίδα»

Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ βρέθηκε κοντά στα παιδιά του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «Ελπίδα»

Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ βρέθηκε κοντά στα παιδιά

του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «Ελπίδα»

Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ανταποκρινόμενη και στον κοινωνικό ρόλο που έχει ως το δημόσιο αθλητικό Ραδιόφωνο, εξέπεμψε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 από το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» στο Γουδή.

Για τρεις ώρες 10:00-13:00 οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαζόγλου, Πέτρος Μαυρογιαννίδης και Έλενα Μπουζαλά βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο της εκπομπής «Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε». Την τεχνική υποστήριξη είχε ο Σάκης Ευθυμιόπουλος, την παραγωγή ο Γιώργος Διακώνης και τη δημοσιογραφική επιμέλεια ο Γιάννης Δάρας.

Ο μικρός Χρήστος με τους Μπάμπη Παπαζόγλου, Πέτρο Μαυρογιαννίδη και Σάκη Ευθυμιόπουλο
Ο μικρός Χρήστος με τους Μπάμπη Παπαζόγλου, Πέτρο Μαυρογιαννίδη και Σάκη Ευθυμιόπουλο

Ο μικρός Χρήστος, η πρωταθλήτρια στην ξιφασκία με αμαξίδιο Έφη Βλάμη και ο ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Κόκκινος, μίλησαν στο μικρόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Ο πρώτος απαγγέλοντας ένα ποίημα και οι άλλοι δύο περιγράφοντας τις εμπειρίες τους, καθώς είναι αθλητές και έχουν υποβληθεί σε θεραπεία ή μεταμόσχευση. Τα παιδιά και οι γονείς τους, είδαν πώς παράγεται μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή και για τρεις ώρες ένιωσαν δημοσιογράφοι. Μιλώντας για τον αθλητισμό, τις ομάδες που υποστηρίζουν, τους αθλητές και αθλήτριες που θαυμάζουν.

Στο στούντιο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ στο Γουδή βρέθηκε και η ομάδα μπάσκετ του Ρεθύμνου και τους παίκτες εκπροσώπησε ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Για τη δράση του Ογκολογικού Νοσοκομείου του «Συλλόγου Ελπίδα» αλλά και το «Όραμα Ελπίδα», μίλησαν ο διοικητής της «Ογκολογικής Μονάδας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη–Ελπίδα», Μανώλης Παπασάββας, ο επιστημονικός διευθυντής στο «Όραμα Ελπίδα», Στέλιος Γραφάκος, η τομεάρχης Ογκολογικής Μονάδας, Αγάπη Ντούμου, ο κοινωνικός λειτουργός του «Ξενώνα Ελπίδα», Δημήτρης Νάνης και η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου του Νοσοκομείου Αγία Σοφία, Εύη Παπασπυρίδου.

Παράλληλα, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ συμμετείχε στην καμπάνια για τους δότες μυελού των οστών που προωθεί ο «Σύλλογος Ελπίδα Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και παραγωγοί της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα παιδιά που νοσηλεύονται στις κλινικές και τους μοίρασαν βιβλία.

Ολόκληρη την τρίωρη ραδιοφωνική εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε στο site της ΕΡΤ και την κατηγορία web radio / ΕΡΑΣΠΟΡ 10:00-13:00, στις 18.12.2017.

Ο Παναγιώτης Κόκκινος με τους Μπάμπη Παπαζόγλου, Πέτρο Μαυρογιαννίδη και Σάκη Ευθυμιόπουλο
Ο Παναγιώτης Κόκκινος με τους Μπάμπη Παπαζόγλου, Πέτρο Μαυρογιαννίδη και Σάκη Ευθυμιόπουλο