Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα στο Τρίτο Πρόγραμμα – Live συναυλία στο Studio C...

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα στο Τρίτο Πρόγραμμα – Live συναυλία στο Studio C της ΕΡΑ 01.11.2019

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα στο Τρίτο Πρόγραμμα 
Live συναυλία στο Studio C της ΕΡΑ
Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση

Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019, ώρα 10:00-12:00

Ένας νέος κύκλος συναυλιών των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ αρχίζει τον Νοέμβριο από το Τρίτο Πρόγραμμα σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση.

Η εναρκτήρια συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019, στις 10 το  πρωί, από το στούντιο C της ΕΡΑ. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη  Οικονόμου, θα ερμηνεύσει δύο αριστουργηματικά έργα.

Το πρόγραμμα ανοίγει με τη «Συμφωνία αρ. 29 σε λα μείζονα, Κ.201» του Βόλφγκανγκ  Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791). Το έργο τοποθετείται χρονικά τον Απρίλιο του 1774, εποχή που ο δεκαοχτάχρονος τότε συνθέτης βρίσκονταν στην υπηρεσία των Σάλτσμπουργκ.

Σε αντίθεση με τις προγενέστερες Συμφωνίες του, η Συμφωνία αρ. 29, αρχίζει με ένα ήρεμο allegro moderato, το οποίο μορφολογικά θυμίζει σονάτα, για να κλείσει με ένα από τα πιο πλούσια και δραματικά φινάλε, δομημένο επίσης σε μορφή σονάτας.

Εισαγωγή και φινάλε, αποτελούν κατά γενική ομολογία από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα μέρη.

Το πρόγραμμα συμπληρώνει η λυρική «Συμφωνία αρ. 8 σε σολ μείζονα, έργο 88» του Αντονίν Ντβόρζακ (1841-1904), έργο εύθυμου χαρακτήρα, εμπνευσμένο από τη λαϊκή μουσική της Βοημίας. Το έργο γράφτηκε το 1889 και πρωτοπαίχτηκε με επιτυχία το Φεβρουάριο του 1890 στην Πράγα υπό τη διεύθυνση του συνθέτη, αποτελεί δε, ένα τέλειο πρότυπο της συμφωνικής τέχνης του Ντβόρζακ και της εξαιρετικής μαεστρίας του στη χρήση και ανάμειξη των ηχοχρωμάτων της ορχήστρας.

Ηχοληψία:  Μιχάλης  Συγλέτος

Παρουσίαση: Πανταζής  Τσάρας

Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος και διαδικτυακά στο webradio.ert.gr/trito

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Η μουσική σάς περιμένει στο Τρίτο

Info:

Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019, ώρα 10:00-12:00

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα στο Τρίτο Πρόγραμμα

Live συναυλία στο Studio C της ΕΡΑ

Απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma