«Η φωνή που μας ενώνει» στη Φωνή της Ελλάδας | Πέμπτη 17...

«Η φωνή που μας ενώνει» στη Φωνή της Ελλάδας | Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

«Η φωνή που μας ενώνει»
στη Φωνή της Ελλάδας

Με τις Γιάννα Τριανταφύλλη – Ελένη Καραλή 
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00-18:00, η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο  ραδιόφωνο της ΕΡΤ, φιλοξενεί στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει», τον καθηγητή Κωνσταντίνο ΓΕ. Αθανασόπουλο, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται μεταξύ διαφόρων χωρών.
Ο καθηγητής Κωνσταντίνος ΓΕ. Αθανασόπουλος έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συγκλήτου, πρόεδρος της Νομικής Σχολής του «Πανεπιστημίου Νεάπολις» το οποίο εδρεύει στην Πάφο της Κύπρου, ενώ σήμερα είναι συνεργάτης του επί θεμάτων Διδακτορικών Διπλωμάτων του. Είναι εν ενεργεία καθηγητής στο ΕΚΠΑ. Έχει σπουδάσει με πολλές υποτροφίες. Είναι πρώην ερευνητής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών, πρώην εισηγητής στο Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης Παρισίων. Ήταν συντονιστής προγράμματος Ανάπτυξης Αφρικανικής χώρας και δικηγόρος σε διεθνή δικαστήρια. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS και έχει εργαστεί ερευνητικά σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ήταν υπεύθυνος εκπόνησης αναπτυξιακών μελετών που του ανατέθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών και από διάφορα υπουργεία. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται σε θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Δημόσιας Διοίκησης, Ανάπτυξης, Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Είναι κάτοχος διαφόρων τιμητικών διακρίσεων, μεταξύ των οποίων εκείνες του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Βρυξέλλες, του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, της Ένωσης παλαιών Γάλλων Πολιτικών–Παρίσι, Διάκριση Προσωπικοτήτων Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει εκφωνήσει κατ’ επανάληψη πανηγυρικούς λόγους επί εθνικών και ευρωπαϊκών θεμάτων, ενώπιον Προέδρων Δημοκρατίας, Προέδρων Βουλής και Πρωθυπουργών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επίσης, στην εκπομπή θα φιλοξενηθούν ο στιχουργός-συγγραφέας Αλέξανδρος Στεφόπουλος και ο τραγουδοποιός Κωνσταντίνος Τσελάς, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου «Κρυφό Παράθυρο», σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τους καλλιτέχνες.
Το «Κρυφό Παράθυρο» είναι ένας κύκλος τραγουδιών, που προσπαθεί να κοιτάξει από άλλο σημείο τη σημερινή πραγματικότητα και λίγο βαθύτερα από την επιφάνεια και το προφανές.
Ο Κωνσταντίνος Τσελάς, που επιμελήθηκε τη μουσική του δίσκου, και ο Αλέξανδρος Στεφόπουλος, που έγραψε τους στίχους, ένωσαν τις δημιουργικές τους αγωνίες, συνομίλησαν και συμπορεύθηκαν, έτσι που η δημιουργία αυτού του κύκλου τραγουδιών έμοιαζε αναπόφευκτη. Ο Κωνσταντίνος Τσελάς ερμηνεύει επτά τραγούδια, ενώ συμμετέχουν με εξαιρετικές ερμηνείες ο Κώστας Παρίσσης και ο Θοδωρής Κοτονιάς.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Γιάννα Τριανταφύλλη – Ελένη Καραλή.  

Μετάδοση: Πέμπτη  17 Φεβρουαρίου 2022, 16.00-18.00 ώρα Ελλάδας
και
Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, 03.00-05.00 ώρα Ελλάδας

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ:
https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα των 9420 ΚΗz (για Ευρώπη, Ατλαντικό Ωκεανό, Β. Αμερική, Κύπρο, Αίγυπτο)

Δορυφορικά στην Ευρώπη:
1) Δορυφόρος HOTBIRD 13.0º East
Συχνότητα 12.169 MHz Horizontal
Symbol Rate 27.5MS
2) HELLAS SAT 39.0 º East
Συχνότητα 10.730 MHz Horizontal
Symbol Rate 30.0 MS

Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες στην ένδειξη: Voice of Greece

Στοιχεία επικοινωνίας «της  Φωνής της Ελλάδας»
e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
Τηλέφωνα: 210 6066815 –  210 6066816 – 210 6066238
Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert