Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η διεθνούς φήμης κοντράλτο, Αλεξάνδρα Γκράβας, καλεσμένη στην...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η διεθνούς φήμης κοντράλτο, Αλεξάνδρα Γκράβας, καλεσμένη στην εκπομπή «Το καφενείο της φωνής» | Κυριακή 15 Μαΐου 2022

«Το καφενείο της φωνής»
στη Φωνή της Ελλάδας 
Καλεσμένη η διεθνούς φήμης κοντράλτο, Αλεξάνδρα Γκράβας
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 15 Μαΐου 2022, στις 19:00 ώρα Ελλάδας

Από τη Σμύρνη στο Μεξικό, η  διεθνούς φήμης Ελληνίδα κοντράλτο, Αλεξάνδρα Γκράβας, καλεσμένη του Άγγελου Σταθόπουλου στην εκπομπή της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, «Το καφενείο της φωνής» που μεταδίδεται την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Άρτι αφιχθείσα από τη Συναυλία Ειρήνης στη Σμύρνη, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου, η Αλεξάνδρα Γκράβας ετοιμάζεται για τις συναυλίες της στο Μεξικό, ενώ σύντομα, μπαίνει και πάλι στο στούντιο με τους θρυλικούς κιθαρίστες Los Macorinos για το δεύτερο λάτιν άλμπουμ της.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα κοντράλτο έχει εμφανισθεί σε μεγάλα θέατρα και σε κορυφαίες παραστάσεις σε Γερμανία, Mεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Μαλαισία, ΗΠΑ, Καναδά, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Βραζιλία, Χιλή, Μεξικό, Κίνα, Λίβανο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η διακριτική χροιά της φωνής της εντυπωσιάζει κάθε φορά κοινό, μουσικολόγους και μουσικοκριτικούς, οι οποίοι εκφράζονται πάντα με ενθουσιασμό για τις ερμηνείες της.

Με την Ελλάδα στην καρδιά της, αφιερώνει πάντα ένα μέρος των προγραμμάτων της, στις συναυλίες της ανά τον κόσμο, στην ελληνική μουσική δημιουργία. Έχει συμμετάσχει, επίσης, σε συμφωνικές συναυλίες του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη στη Γερμανία και στην Αγγλία. Αποκορύφωμα τις συνεργασίας τους είναι η ηχογράφηση του συμφωνικού τραγουδιού «Raven», σε ποίηση Γιώργoυ Σεφέρη, που κυκλοφορεί διεθνώς σε CD.

Το 2017 η Αλεξάνδρα Γκράβας βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά της στην Τέχνη, ενώ το 2020 βραβεύτηκε στο Μεξικό από το Ίδρυμα Fundacion Concamin, στην Αυστρία από την Ελληνική Εταιρεία Αυστρίας και στην Ελλάδα από το ΤΑΣΕΗ για τη διεθνή καριέρα της.
Το καινούριο της λάτιν CD «Songbook 3 “El Amor es vida”» κυκλοφόρησε το 2021 στο Μεξικό, με μεγάλη επιτυχία, και αναδείχτηκε από την «La Razón» ως το «Καλύτερο CD της χρονιάς 2021».

Επιμέλεια-παρουσίαση: Άγγελος Σταθόπουλος

Μετάδοση: Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ώρα Ελλάδας 19:00.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

 • Διαδικτυακά από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ:  https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/
 • Από τις τηλεοράσεις στην Ελλάδα, στη λίστα των ραδιοφωνικών σταθμών.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις παγκοσμίως μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Ψηφιακά DAB+, μεταδίδεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και μπορείτε να την ακούτε από ψηφιακούς δέκτες.
 • Στα Βραχέα κύματα μεταδίδεται  Δευτέρα- Παρασκευή 16:00 – 20:00 στη συχνότητα των 9420 ΚΗz (για Ευρώπη, Ατλαντικό Ωκεανό, Β. Αμερική).
 • Δορυφορικά στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E.
 • Δορυφορικά στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global) , MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της ΕΡΤ για κινητά iPhone:
  https://apps.apple.com/gr/app/ert-s-a/id1188366915
 • Στην εφαρμογή της ΕΡΤ για κινητά Android
  https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.ert.app
 • Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ