Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η Μάρθα Μαυροειδή και το κουαρτέτο της στο...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η Μάρθα Μαυροειδή και το κουαρτέτο της στο Στούντιο Ε της ΕΡΑ| Παρασκευή 09.12.2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Μάρθα Μαυροειδή και το κουαρτέτο της στο Στούντιο Ε της ΕΡΑ

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 15:00

Τα ξωτικά της παράδοσης φιλοξενούν τη Μάρθα Μαυροειδή και το κουαρτέτο της, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 15.00 (και σε επανάληψη στις 23.00- 24.00μ.μ.) στη Φωνή της Ελλάδας σε μια ωριαία συναυλία από το στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με ηχολήπτη τον Μιχάλη Συγλέτο.

Η Μάρθα Μαυροειδή, από τη νεότερη γενιά των μουσικών, με γνώση της αυθεντικής μουσικής παράδοσης, αλλά ταυτόχρονα με μουσική παιδεία κοσμοπολίτικη, φέρνει έναν νέο αέρα στη μουσική μας παράδοση – που κινείται και μεταλλάσσεται μέσα στον χρόνο – διατηρώντας, όμως την αυθεντική της μορφής. Αναζητά, ερευνά, μελετά, ερμηνεύει μελωδίες και δίστιχα, τα οποία δεν είναι όλα ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό, συμβάλλοντας κατά αυτό τον τρόπο στη διάσωση και διάδοση της μουσικής μας κληρονομιάς.

Συμμετέχουν:

Μάρθα Μαυροειδή: λάφτα, φωνή

Στρατής Ψαραδέλλης: λύρα

Νίκος Παραουλάκης: νέυ

Γιώργος Βαντουρής: κοντραμπάσο

Επιμέλεια, παραγωγή και παρουσίαση: Μαρία Κουτσιμπύρη

Μετάδοση : Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 ώρα :15.00-16.00

Επανάληψη : 23.00-24.00 ώρα Ελλάδας

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ :

  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
  • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
  • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
  • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
  • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
  • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).