Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η Ρώμα Σιάχος στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα»...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η Ρώμα Σιάχος στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» | 07.12.2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ρώμα Σιάχος στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα»

Ημeρομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 7.12.2022 στις 16.00 

Η Ρώμα Σιάχος , είναι καλεσμένη στη Φωνή της Ελλάδας στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» που επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στις 16:00.

Η Ρώμα Σιάχος διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας καθώς και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ έχει βραβευτεί από την Πολιτειακή Κυβέρνηση για την προσφορά της.

Μιλάει στη Φωνή της Ελλάδας για τους σημαντικούς σταθμούς της ζωής της από το Καζακστάν και την Κατερίνη, έως την Αυστραλία, αλλά και για το πως κατάφερε να διδάσκει τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα σε πολλά σχολεία της Αυστραλίας.

Στόχος της εδώ και 39 χρόνια που ασχολείται με τους Πόντιους της Αυστραλίας είναι η διαιώνιση της ποντιακής παράδοσης από γενιά σε γενιά, για αυτό και με δική της πρωτοβουλία καθιερώθηκε την 19η Μαΐου η πορεία με κατεύθυνση το τουρκικό προξενείο της Μελβούρνης, η ίδρυση του Αυστραλιανού Θεάτρου καθώς και ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων. Κρυφό παράπονό της και βασικός στόχος των Ποντίων της Μελβούρνης είναι η αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού από την αυστραλιανή κυβέρνηση.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.  

Μετάδοση: Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, 16.00-17.00 

Τρόποι Ακρόασης:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store

Live Streaming: ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/show/prosklisi-se-geyma/

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

 • Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238 · e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr · Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ