Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο δρ Φώτης Παπαθανασίου στις «Καλές θάλασσες» |...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο δρ Φώτης Παπαθανασίου στις «Καλές θάλασσες» | Σάββατο 25.03.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο δρ Φώτης Παπαθανασίου στις «Καλές θάλασσες»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, στις 08:00

Ο διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη και αναπληρωτής καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας στην Πολιτιστική Διαχείριση, δόκτωρ Φώτης Παπαθανασίου, είναι καλεσμένος στην επετειακή για την 25η Μαρτίου εκπομπή «Καλές Θάλασσες», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αντώνης Καραγιαννάκης, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, στις 8 το πρωί (και σε επανάληψη στις 23:00).

Ο Φώτης Παπαθανασίου μιλάει για τη σημασία του Φιλελληνισμού σε όλο τον κόσμο, με πρωτεργάτη τον Λόρδο Βύρωνα. «Οι επαναστάσεις-εξεγέρσεις της υπόδουλης Ελλάδας, πριν τη μεγάλη της 25ης Μαρτίου του 1821, ήταν περίπου 30, οι οποίες πνίγηκαν στο αίμα» λέει ο κ. Παπαθανασίου προσθέτοντας ότι «την 25η Μαρτίου δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για την ανεξαρτησία του έθνους».

Ο Φιλελληνισμός την εποχή εκείνη στηρίχθηκε σε τρεις πυλώνες, όπως εξηγεί ο κ. Παπαθανασίου: «Στον Χριστιανισμό (Χριστιανοί σε πολλές χώρες), στη μεγάλη κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας που υπήρξε έμπνευση και πηγή του πολιτισμού για πολλές χώρες του κόσμου και στις Φιλελεύθερες Ιδέες οι οποίες προετοίμασαν το έδαφος για τη μεγάλη εξέγερση».

«Η Τουρκία», συνεχίζει ο καθηγητής, «είχε να αντιμετωπίσει τέσσερα μέτωπα και είχε επέλθει κόπωση. Στην Ελλάδα, υπήρχε ο διψασμένος για ελευθερία ελληνικός λαός, οι ηγέτες, οι θαλασσινοί και καραβοκύρηδες που ήξεραν τη ναυτοσύνη καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο λαό και ειδικά από τους Τούρκους».

Όλα αυτά και πολλά ακόμη σε ένα ιδιαίτερο ραδιοφωνικό ταξίδι στη «Φωνή της Ελλάδας» και τις «Καλές Θάλασσες».

Ο δρ Φώτης Παπαθανασίου

Επιμέλεια-παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης
Μετάδοση: Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, ώρα 08:00-10:00
Επανάληψη: 23:00-01:00

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTFLIX.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
-Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ