Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. πρέσβης Ιωάννης...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. πρέσβης Ιωάννης Βράιλας στην εκπομπή «Οι Έλληνες του Κόσμου – Η Ελλάδα στο Λουξεμβούργο» | Κυριακή 14.05.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε.
πρέσβης Ιωάννης Βράιλας
στην εκπομπή «Οι Έλληνες του Κόσμου – Η Ελλάδα στο Λουξεμβούργο»
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στις 10:00

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στις 10:00 ώρα Ελλάδας, στο πλαίσιο της σειράς εκπομπών «Οι Έλληνες του Κόσμου – Η Ελλάδα στο Λουξεμβούργο», στη Φωνή της Ελλάδας, ο γλωσσολόγος και καθηγητής Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Λουξεμβούργο, Ευθύμιος Σιπετζής συναντάει τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με έδρα τις Βρυξέλλες, πρέσβη Ιωάννη Βράιλα.

Με αφορμή τις διεθνείς εξελίξεις, ο πρέσβης Ιωάννης Βράιλας εξηγεί σε τι συνίσταται η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποια θέματα καλείται να αντιμετωπίσει και ποιες είναι οι προτεραιότητές της στην τρέχουσα συγκυρία.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τις επιπτώσεις και την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ενεργειακή κρίση και τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς για την εξεύρεση λύσης, καθώς και στον ρόλο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Σουδάν.

Τέλος, ο πρέσβης Ιωάννης Βράιλας καταθέτει την άποψή του για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και εξηγεί ποια είναι η θέση της χώρας μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέσβης Ιωάννης Βράιλας

Επιμέλεια-παρουσίαση: Ευθύμιος Σιπετζής
Επιμέλεια: Γιάννα Τριανταφύλλη
Μετάδοση: Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στις 10:00 ώρα Ελλάδας

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ
 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ