Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο συγγραφέας Μανώλης Λαμπρίδης στις «Καλές θάλασσες» |...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο συγγραφέας Μανώλης Λαμπρίδης στις «Καλές θάλασσες» | Σάββατο 11.02.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Ο συγγραφέας Μανώλης Λαμπρίδης στις «Καλές θάλασσες»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, στις 08:00

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Ταξιάρχης, μπάρκο προς τη θύμηση», Μανώλης Λαμπρίδης, είναι καλεσμένος στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Καλές θάλασσες», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αντώνης Καραγιαννάκης, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, στις 8 το πρωί (και σε επανάληψη στις 23:00).

Ο Μανώλης Λαμπρίδης μοιράζει τη ζωή του στα δύο αγαπημένα του νησιά, Κάρπαθο και Κάσο. Χαρακτηριστική είναι η μαντινάδα του: «Την Κάρπαθο την αγαπώ είναι γενέτειρά μου, μα η Κάσος είναι το νησί που πήρε την καρδιά μου».

Επιστρέφοντας από την Αμερική, όπου έζησε και εργάστηκε, αφιερώθηκε στα πολιτιστικά δρώμενα της Καρπάθου και βοηθάει με τον δικό του τρόπο.

«Η Κάρπαθος έχει πολλά χρώματα, εναλλαγή τοπίου και πλούσια παράδοση» εξηγεί, τονίζοντας ότι πρέπει να βοηθήσουμε τη μικρή κοινωνία της Ολύμπου για να μην ερημώσει με τον χρόνο. Μιλάει για το αγαπημένα του χωριά, την Αρκάσα, το Φοινίκι, το Όθος. Εξιστορεί το πέρασμά του από τα καράβια, που ξεκίνησε σε ηλικία 16 ετών με τον πατέρα του, αλλά λόγω ενός περιστατικού κατέληξε στην Αμερική.

Στο πρώτο του βιβλίο αφηγείται ιστορίες από τα δύο αγαπημένα του νησιά. Γράφει για τη ναυτοσύνη της εποχής με τα καΐκια, τις βάρκες και τη θάλασσα, τα ιταλοκρατούμενα Δωδεκάνησα, το έθιμο-παράδοση της «Κανακαράς», τους ναυτικούς-καραβοκύρηδες και εμπόρους της εποχής.

Ένα ιδιαίτερο ραδιοφωνικό ταξίδι στη «Φωνή της Ελλάδας» και τις «Καλές θάλασσες».

Επιμέλεια – παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης
Μετάδοση: Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 ώρα 08:00-10:00
Επανάληψη: 23.00-01.00

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ :

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTFLIX.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
-Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ