Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ραδιομαραθώνιος αλληλεγγύης για την Ουκρανία | Πέμπτη...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ραδιομαραθώνιος αλληλεγγύης για την Ουκρανία | Πέμπτη 17.03.2022

Ραδιομαραθώνιος αλληλεγγύης για την Ουκρανία
στη Φωνή της Ελλάδας

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Η Φωνή της Ελλάδας συνδράμει την προσπάθεια των Γιατρών του Κόσμου και διοργανώνει έναν ραδιομαραθώνιο αλληλεγγύης για την Ουκρανία. Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, από νωρίς το πρωί, συντονιζόμαστε -καθώς και οι ομογενειακές οργανώσεις- στις συχνότητες του παγκόσμιου ραδιοφώνου της ΕΡΤ, σε όλο τον κόσμο, αλλά και διαδικτυακά στο webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε όσους έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς, αλλά και τον άμαχο πληθυσμό που έμεινε πίσω.

Οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται στις περιοχές όπου χτυπά η καρδιά και της ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας, από τη Ζαπορίζια μέχρι τη Μαριούπολη, αλλά και στα σύνορα όπου συγκεντρώνονται τα καραβάνια των προσφύγων. Με την Κινητή Ιατρική Μονάδα τους, οι Γιατροί του Κόσμου παρέχουν πρώτες βοήθειες και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον ταλαιπωρημένο πληθυσμό, που βιώνει τη φρίκη του πολέμου. Συναντούν γυναίκες,  μητέρες με τα παιδιά τους και ηλικιωμένους, που έχουν αφήσει τα πάντα πίσω τους αναζητώντας την ασφάλεια, μακριά από τον πόλεμο. Προχωρούν, επίσης, και στην εμπόλεμη ζώνη, προσφέροντας την πολύτιμη γνώση και την εμπειρία τους, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε αυτούς που έμειναν πίσω.

Η αποστολή των Γιατρών του Κόσμου παρέδωσε ήδη το πρώτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού, που συγκέντρωσε στην Ελλάδα, η οργάνωση Help Ukraine Romania, και, πλέον, ζητά και τη δική μας στήριξη για να συνεχίσει το δύσκολο αλλά αποτελεσματικό έργο της, στην πληττόμενη από τη φρίκη του πολέμου Ουκρανία, με τους 120.000 Έλληνες ομογενείς.

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου στηρίζουμε τον αγώνα των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου, στην Ουκρανία, οι οποίοι ζητούν οικονομική ενίσχυση για την αγορά αντιβιοτικών, εξειδικευμένου ιατροφαρμακευτικού υλικού και κάλυψη των εξόδων της αποστολής.

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε, με ένα κλικ στη σελίδα mdmgreece.gr/oukrania-ekklisi-gia-voithia/

Στο ertnews.gr θα μπορούν οι ακροατές να βρίσκουν το live Streaming των εκπομπών της Φωνής της Ελλάδας που αφορούν στον Ραδιομαραθώνιο.

H Φωνή της Ελλάδας θα συνδεθεί και με την ΕΡΤ3 που την ίδια μέρα, την Πέμπτη 17 Μαρτίου, θα αφιερώσει το ενημερωτικό της πρόγραμμα, τόσο στη τηλεόραση όσο και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς 102fm και 95,8fm, στους πρόσφυγες του πολέμου της Ουκρανίας.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο των Γιατρών του Κόσμου

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Ψηφιακά DAB+, μεταδίδεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και μπορείτε να την ακούτε από ψηφιακούς και τηλεοπτικούς δέκτες.
  • Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα των 9420 ΚΗz (για Ευρώπη, Ατλαντικό Ωκεανό, Β. Αμερική).
  • Δορυφορικά στην Ευρώπη και στην Αφρική από τους δορυφόρους Hotbird και HellasSat.
  • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως Deezer και TuneIn.

«Η Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική.

Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece

Στοιχεία επικοινωνίας «της  Φωνής της Ελλάδας»
e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
Τηλέφωνα: 210 6066815 –  210 6066816 – 210 6066238
Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert