Η Φωνή της Ελλάδας στην Κεφαλονιά για την εναρκτήρια εκδήλωση του Παγκόσμιου...

Η Φωνή της Ελλάδας στην Κεφαλονιά για την εναρκτήρια εκδήλωση του Παγκόσμιου Δικτύου Επτανησίων Επιστημόνων | 11 & 12.08.2022

Η Φωνή της Ελλάδας στην Κεφαλονιά για την εναρκτήρια εκδήλωση
του Παγκόσμιου Δικτύου Επτανησίων Επιστημόνων

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 11 & Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, στις 09:00

Οι Επτανήσιοι επιστήμονες, αλλά και αυτοί που ζουν και δραστηριοποιούνται στα Επτάνησα, ακόμη κι αν δεν κατάγονται από εκεί, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν στην προσπάθεια ανάπτυξης μιας περιοχής, με απεριόριστες δυνατότητες και τεράστια δυναμική, σε μια συγκυρία δύσκολη, που απαιτεί συμμαχίες και συνέργειες.

Το Εργαστήριο Μελέτης Απόδημου Επτανησιακού Ελληνισμού του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει την εναρκτήρια εκδήλωση αυτής της προσπάθειας, της ερευνητικής δράσης «Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων – Ionian Hall of Science», την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, Ομότιμος Καθηγητής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών, Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δικτύου, με θέμα: «Η πολυπλοκότητα και η αφηγηματική βία: oι επείγουσες προκλήσεις του μέλλοντος». 

Η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Δύο όψεις – πολλές απόψεις» στην προσπάθεια να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, φιλοξενεί, την Πέμπτη, 11 Αυγούστου, λίγο μετά τις 09:00, τον Αναστάσιο Γερμενή, Ομότιμο Καθηγητή στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δικτύου.

Την Παρασκευή, 12 Αυγούστου, την ίδια ώρα, η εκπομπή θα συνδεθεί με την Κεφαλονιά για να συνομιλήσει με τον κεντρικό ομιλητή,  Λάμπρο Κουλουμπαρίτση. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Αργοστολίου και το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή, ενώ υποστήριξη παρέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ντένια Σαρακίνη.

Περισσότερες πληροφορίες για το «Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://science.ihellenism.org/

Ολόκληρο το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://science.ihellenism.org/wp-content/uploads/2022/08/program_ionian_hall_of_science.pdf

Επιμέλεια – παρουσίαση: Προκόπης Αγγελόπουλος

Μετάδοση: Πέμπτη  11 Αυγούστου 2022 ώρα 09.00- 10.00 & Παρασκευή  12 Αυγούστου 2022 ώρα  09.00- 10.00

 

ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ