Η γκαλερίστα Βάσω Μπαταγιάννη στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»...

Η γκαλερίστα Βάσω Μπαταγιάννη στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» | Σάββατο 04.06.2022

ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο»
Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Καλεσμένη η γκαλερίστα Βάσω Μπαταγιάννη

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, στις 19:00

Η γκαλερίστα Βάσω Μπαταγιάννη είναι καλεσμένη της Κατερίνας Ζαχαροπούλου στην εκπομπή «Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο», που μεταδίδεται το Σάββατο 4 Ιουνίου  2022, στις 19:00, από το Τρίτο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο συναντήσεων με δημιουργούς εκθεσιακών χώρων στην περιφέρεια πολλά χρόνια πριν, όταν η έννοια «σύγχρονη τέχνη» ήταν ακόμη σχετικά απρόσιτη, ειδικά στην επαρχία.

Η Βάσω Μπαταγιάννη περιγράφει τη δεκαετία του 1980 στα Τρίκαλα, όταν άνοιξε την πρώτη της γκαλερί, φιλοξενώντας έργα γνωστών Ελλήνων ζωγράφων και εν πολλοίς αγαπητών στο κοινό της εποχής, ανάμεσα στους οποίους οι Δημήτρης Μυταράς, Σωτήρης Σόρογκας, Αλέκος Φασιανός, Κώστας Τσόκλης.

Αργότερα μετακινήθηκε στην Αθήνα στου Ψυρρή, όπου φάνηκε να ανθίζει μια νέα γειτονιά γκαλερί, κάτι που εντέλει δεν κατέστη δυνατόν για διάφορους λόγους. Συνεργασίες, συλλέκτες, καλλιτέχνες, μερικοί εκ των οποίων μεγάλα διεθνή ονόματα, βρίσκονται στο ημερολόγιο της Βάσως Μπαταγιάννη, η οποία ύστερα από περιπέτειες και μετακινήσεις άνοιξε και πάλι τη νέα της ομώνυμη γκαλερί στο Παγκράτι με το ίδιο πάθος, όπως τότε που ξεκινούσε στην περιφέρεια, αλλά σ’ ένα άλλο σημερινό περιβάλλον που πολύ απέχει από τη δεκαετία του ’80 και στο οποίο αναφέρεται.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Info

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, στις 19:00

«Η εποχή των εικόνων στο Τρίτο» – Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Καλεσμένη η γκαλερίστα Βάσω Μπαταγιάννη

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebookhttps://www.facebook.com/tritoprogramma