Η «Κιβωτός του Κόσμου» στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος 12.12.2020

Η «Κιβωτός του Κόσμου» στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος 12.12.2020

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η «Κιβωτός του Κόσμου»
στην εκπομπή «Προσφέρω»
Με την Αθηνά Γιόγιακα

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00,

για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, «Προσφέρω», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, στις 15:00

Η «Κιβωτός του Κόσμου»

στην εκπομπή «Προσφέρω» 

Ο πατήρ Αντώνιος, ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, στις 15:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Με την καθοδήγηση του πατέρα Αντωνίου, εδώ και 23 χρόνια, η «Κιβωτός» είναι μια μεγάλη αγκαλιά για τα απροστάτευτα παιδιά, τις μητέρες και τις οικογένειες που διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας και βρίσκονται σε ανάγκη. Ο πατήρ Αντώνιος βοηθά παιδιά και οικογένειες να κάνουν το «ριμπάουντ» της ζωής τους, να επιλέξουν τα φωτεινά χρώματα και να συνθέσουν τον καμβά της ζωής τους με χαρά, ευτυχία, δημιουργία και αγάπη.

Ο πατήρ Αντώνιος εξηγεί στην Αθηνά Γιόγιακα πώς το ξεκίνημα της ιερατικής του δράσης στον Κολωνό τού δημιούργησε την ανάγκη να αντιδράσει στη δυσάρεστη κατάσταση που επικρατούσε εκεί και πώς έφτασε, τελικά, στην ίδρυση της «Κιβωτού του Κόσμου». Επίσης, μιλάει για το πρόγραμμα «Μέριμνα και Φροντίδα Μητέρας» και τη στήριξη των οικογενειών με τρόφιμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είδη ρουχισμού και νομικές υπηρεσίες. Ακόμη, ενημερώνει τους ακροατές και τις ακροάτριες για τα σπίτια φιλοξενίας της Κιβωτού στην Αττική, στην Ήπειρο, στον Βόλο, στη Χίο και στην Καλαμάτα, τα οποία προσφέρουν έμπρακτα προστασία σε παιδιά τα οποία ήταν παραμελημένα ή εγκαταλελειμμένα. Μάλιστα, στην «Κιβωτό» της Ηπείρου και του Βόλου λειτουργεί και Γεωργικό Σχολείο. Τέλος, μιλάει για το μεγάλο δίκτυο αγάπης της «Κιβωτού», που υποστηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές και δωρεές.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα

Info

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

Η «Κιβωτός του Κόσμου», πατήρ Αντώνιος

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert